Wednesday, September 22, 2010

Rucolaa


En ole mikään viherpeukalo, mutta tykkään kasvatella yrttejä ja salaattikasveja keittiökäyttöön. Aikaisemmin meillä menestyi basilika ja timjami, mutta vain jonkin aikaa… uusiakaan ei ole tupsahtanut, koska täältä on todella vaikea löytää Välimeren yrttejä. Currynlehtemme menestyy todella hyvin – tietysti siksi, että se on paikallinen kasvi -  ja sitä käytämmekin kovasti etenkin linssiruokiin.

Uusin tulokkaamme on rucola, jota olen yrittänyt kasvattaa siemenistä, mutta kasvu on jämähtänyt paikalleen. Osaisiko kukaan sanoa, miten rucolasta saisi kasvatettua ihan salaatin kokoisia lehtiä? Se ei ainakaan auta, että kissa käy syömässä lehtiä säännöllisin väliajoin…

8 comments:

 1. Tosi rehevän näköiset ovat rucolasi.Syön paljon rucolaa mutten ole kasvattanut itse,joten neuvoja ei ole.Siveleppä ruukun reunoihin sitruunaa,niin ehkä kisu jättää nuo rauhaan...

  ReplyDelete
 2. Hih hih, naurattaa mielikuva mustasta kissastanne kurittamassa rucolaa... Yaelinin sitrushedelmävinkki on hyvä, appelsiininkuoret kukkaruukussa ovat tepsineet ainakin äitini taloudessa.

  ReplyDelete
 3. Joo tuollahan se töistä tullessa oli taas parvekkeella mussuttelemassa rucolaa. Mrrr!!

  Kokeilenpa sitruunaa, mutta mikä tepsisi rucolan kasvuun?

  ReplyDelete
 4. kannattaa harventaa rucolaa, jotta sillä on tilaa kasvaa riittävän isoksi

  ReplyDelete
 5. Heippa Anna!

  Ihan mielenkiinnosta vain kysyn, että miten aloitit currynlehtien kasvattamisen, siemenistä vai onko siihen joku toinen keino? Täälläkin näkyy currya joskus ihan tienvarsillakin, mietin vain että miten saisin pienen puskan keittiöön ;)

  Janika

  ReplyDelete
 6. Moi Janika,
  Hyvä kysymys! En ole onnistunut löytämään siemeniä, mutta ostin pienen currynlehtipensaan puutarhalta, ja se on elellyt meillä jo vuoden. Eli se lisää makua meidän sambhariin ja chutneyyn :)

  ReplyDelete
 7. Hei, juu minäkin käytän currynlehtiä, mutta tuoreita kaupasta ostettuja. Siksi olisikin kiva olla kotona valmiiksi :) Täytyykin käydä kurkistelemassa läheiseltä puutarhalta! Toivottavasti mun maili tuli myös perille :)

  ReplyDelete