Thursday, September 30, 2010

Pikkuperunat jogurttikastikkeessa

Tämän reseptin otin Sanjeev Kapoorin No Oil- kirjasta, jossa on reseptejä öljyttömään ruoanlaittoon terveysintoilijoille. Intialaista ruokaa on vaikea laittaa ilman öljyä, joten oli mielenkiintoista lukea, mitä hän oli saanut aikaan öljyttä ja onnistuuko öljytön ruoanlaitto ollenkaan.

Tämä resepti muistuttaa hieman dahiwale aloota sillä erotuksella, että tähän tulee pieniä perunoita normaalikokoisten sijaan, ja perunoita ei muussata. Tähän käyvät uudet perunat tai mitkä tahansa pienet perunat. Mielestäni sipulien ruskistaminen on hankalaa ilman öljyä, mutta hyvällä pannulla onnistuu sekin – toisaalta, voisi sipulit jättää tästä poiskin, mutta sitten kastikkeesta tulisi juoksevampi. Mitä kauemmin perunoita marinoi, sitä parempaa ruoasta tulee.

Tarvitset: ¨

  • 20 pikkuperunaa
  • 2 sipulia
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • Mausteita:
    • Ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)
    • 3 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
    • 2 tl chilijauhetta
    • 1/2 tl kurkumaa
    • 2 tl korianterijauhetta
    • 1 tl juustokuminajauhetta (jeera)
    • 1/2 tl garam masalaa
    • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Keitä perunat vedessä sopivan pehmeiksi. Älä kuori niitä.
  • Sekoita jogurttiin mausteet.
  • Tee keitettyihin kuorimattomiin perunoihin haarukalla reikiä, ja ja marinoi niitä jogurtissa 1-2 h ajan.
  • Hienonna sipuli silpuksi.

Valmistus:

  • Ruskista sipulisilppu pannulla kevyesti.
  • Lisää pikkuperunat jogurttiseoksineen, ja sekoita hyvin.
  • Kiehuta, ja anna hautua niin kauan, kunnes kastike on saostunut ja jogurtti peittää perunat tasaisesti.
  • Koristele tuoreella korianterilla, ja tarjoa intialaisten leipien kera.

1 comment:

  1. Taas oot taikonut perunan sellaiseen muotoon että mullekin maistuis! ^^

    ReplyDelete