Thursday, September 9, 2010

Mimmin makoisa mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka3

No niin, nyt siirrytään vaihteeksi snackeistä pois. Alkoi tehdä mieli mustikkaa, joten otin pakkasesta Suomen tuliaismustikoita, joista pyöräytin kivan piirakan. Käytin Mimmin murutaikinapiirakkaohjetta, koska se vaikutti helpolta ja herkulliselta.


Taikina:
  • 2 kkp ( kahvikuppia) sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 150 g sulaa rasvaa
  • 1 kkp maitoa
  • 3 kkp vehnäjauhoja  TAI 2 kkp vehnäj + 1 kkp perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • mustikoita maun munaan ( noin 1 litra )

Muruseos päälle:
  • 1 kkp vehnäjauhoja ( 2 dl )
  • ½kkp sokeria ( 1 dl )
  • 1 rkl vaniliinisokeria
  • 50 g kovaa rasvaa

Valmistaminen:
  • vatkaa munat ja sokeri kevyesti
  • lisää rasva, maito ja kuivat ainekset -> tasainen taikina
  • kaada taikina uunipellille leivinpaperille – itse laitoin uunivuokaan.
  • levitä marjat tasaisesti raaàn pohjan päälle
  • sekoita muruseoksen kaikki ainekset ryynimäiseksi ja levitä mustikoiden päälle
  • paista piirakkaa uunin keskitasossa n. 200 C uunissa n. 25 min.

Ennen paistoa: Mustikkapiirakka5 Muruseos päälle: Mustikkapiirakka4 Ja vihdoin ääntä kohti: Ihan hyvää oli, vaikka olisin voinut laittaa enemmän mustikoita. Laitoin vain neljäsosakilon, nuukana!

5 comments:

  1. Oih! Näyttää ja varmasti maistuu ihanalta! :D

    ReplyDelete
  2. Näyttää sairaan herkulliselta! Kokeilin muuten niitä sun juustoperunapalleroita - tosi hyvää, teki kauppansa erittäin nopeasti! :)

    ReplyDelete
  3. Joo Reetta, oli ihan hyvää :)

    Italiansalaatti, kiva jos pallerot maistui!

    ReplyDelete
  4. Muuten hyvä ohje, mutta taikina oli niin iso, että jäi keskeltä reippaasti raa´aksi... Menis varmaan uuninpellille paremmin?

    ReplyDelete
  5. Anonymous, itse tein tämän aika matalaan piirakkavuokaan, ettei minulla ainakaan jäänyt raa'aksi. Eli sellaiseen tai uuninpellille varmaan menisi.

    ReplyDelete