No niin, nyt siirrytään vaihteeksi snackeistä pois. Alkoi tehdä mieli mustikkaa, joten otin pakkasesta Suomen tuliaismustikoita, joista pyöräytin kivan piirakan. Käytin Mimmin murutaikinapiirakkaohjetta, koska se vaikutti helpolta ja herkulliselta.
Taikina:
- 2 kkp ( kahvikuppia) sokeria
- 3 kananmunaa
- 150 g sulaa rasvaa
- 1 kkp maitoa
- 3 kkp vehnäjauhoja TAI 2 kkp vehnäj + 1 kkp perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vanilliinisokeria
- mustikoita maun munaan ( noin 1 litra )
Muruseos päälle:
- 1 kkp vehnäjauhoja ( 2 dl )
- ½kkp sokeria ( 1 dl )
- 1 rkl vaniliinisokeria
- 50 g kovaa rasvaa
Valmistaminen:
- vatkaa munat ja sokeri kevyesti
- lisää rasva, maito ja kuivat ainekset -> tasainen taikina
- kaada taikina uunipellille leivinpaperille – itse laitoin uunivuokaan.
- levitä marjat tasaisesti raaàn pohjan päälle
- sekoita muruseoksen kaikki ainekset ryynimäiseksi ja levitä mustikoiden päälle
- paista piirakkaa uunin keskitasossa n. 200 C uunissa n. 25 min.
Ennen paistoa: Muruseos päälle: Ja vihdoin ääntä kohti: Ihan hyvää oli, vaikka olisin voinut laittaa enemmän mustikoita. Laitoin vain neljäsosakilon, nuukana!
Oih! Näyttää ja varmasti maistuu ihanalta! :D
ReplyDeleteNäyttää sairaan herkulliselta! Kokeilin muuten niitä sun juustoperunapalleroita - tosi hyvää, teki kauppansa erittäin nopeasti! :)
ReplyDeleteJoo Reetta, oli ihan hyvää :)
ReplyDeleteItaliansalaatti, kiva jos pallerot maistui!
Muuten hyvä ohje, mutta taikina oli niin iso, että jäi keskeltä reippaasti raa´aksi... Menis varmaan uuninpellille paremmin?
ReplyDeleteAnonymous, itse tein tämän aika matalaan piirakkavuokaan, ettei minulla ainakaan jäänyt raa'aksi. Eli sellaiseen tai uuninpellille varmaan menisi.
ReplyDelete