Tuesday, September 28, 2010

Aditya Balin luumu-mozzarella-parsasalaatti

Aditya1

Tämän erikoisen salaatin valmisti julkkiskokki Aditya Bal lauantaisilla ruokamessuilla. Messuilla hän valmisti tätä salaattia kuulemma ensimmäistä kertaa, ja saimme maistella kokeilun tuloksia. Tässä salaatissa yhdistyvät luumun ja rypäleen makeus, parsan ja pistaasin rapeus ja kastikkeen etikkaisuus.

Salaattiin tulee seuraavat ainekset:

  • 4 kuivattua luumua
  • 2 palloa mozzarellaa (bocconcini)
  • 3 tuoretta parsaa
  • Muutama tumma viinirypäle
  • Pieni nippu rucolaa
  • Tuoretta basilikaa
  • 5-6 pistaasipähkinää

Kastikkeeseen tulee:

  • 1/4 lasi portviiniä
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • Suolaa ja pippuria
  • Punaviinietikkaa
  • Chilihippuja
  • Extraneitsyt-oliiviöljyä

Salaatin valmistus:

  • Paloittele luumut pieniksi paloiksi ja aseta ne salaattikulhoon.
  • Revi mozzarella suorakuution muotoisiksi paloiksi ja lisää se.
  • Kalttaa parsa nopeasti ja paista parsaa grillissä oliiviöljyssä hetken ajan. Mausta hyvin. Leikkaa keskikokoisiksi palasiksi ja lisää salaattikulhoon.
  • Sekoita yhteen rucola, basilika ja oliiviöljyä.
  • Valmista salaatinkastike ja sekoita yhteen salaattikulhon ainesten kanssa.
  • Lisää rucola ja basilika salaattiin, sekoita kevyesti ja kaada päälle paahdetut pistaasipähkinät.
  • Nauti sellaisenaan!

Aditya työn tuohussa:

Aditya4

1 comment:

  1. Jännä salaatti, mutta luulenpa, että saattaisin tykätä tästä!:)

    ReplyDelete