Tuesday, August 31, 2010

Chilli Paneer

keittio 019
Vielä yksi resepti, joka on “kiinalaista ruokaa” intialaiseen makuun. Chilli paneer on yksi suosikki-alkupaloistani ja hyvin samanlainen maultaan kuin gobhi manchurian eli kukkakaalia kiinalaisittain. Chilli paneer valmistetaan siis intialaisesta kotijuustosta, paneerista, jonka voinee korvata Valion kotijuustolla, jos ei sitä kaupasta saa tai jaksa kotioloissa valmistaa.

Tarvitset:
  • 200g paneeria
  • 1 sipuli
  • 3 vihreätä chiliä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2cm pätkä tuoretta inkivääriä
  • 1 ½ rkl maissijauhoa
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoa
  • Vettä
  • 1 kananmuna (ei pakollinen)
  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
  • Öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl ketsuppia
  • ½ rkl etikkaa
Mausteita:
  • ½ tl jeeraa (juustokuminan siemenet)
  • 2 tl korianterijauhetta
  • ½ tl chilijauhetta
  • Ripaus aji-no-motoa
  • Ripaus punaista elintarvikeväriä
  • ½ tl sokeria
  • Maun mukaan suolaa
  • Kevätsipulia koristelua varten
Valmistelut:
  • Kuutioi paneer 1 ½ cm * 1 ½ cm kuutioiksi
  • Hienonna valkosipuli ja inkivääri.
  • Silppua sipuli hienoksi silpuksi.
Leivitystaikinan valmistus:
  • Sekoita astiassa maissijauho, vehnäjauho, inkivääri-valkosipulitahna sekä n. ½ tl suolaa.
  • Kaada sekaan n. 1 rkl vettä, ja sekoita hienoksi taikinaksi.
  • Kaada seos paneerkuutioiden päälle.
Paneerin esipaisto:
  • Lämmitä n. 5 cm öljyä kasarissa. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa (n. 15 min. päästä), aseta leivitetyt paneerkuutiot varovasti kerrallaan öljyyn.
  • Paista paneerkuutioita keskilämmöllä n. 6 erissä, kunnes ne alkavat olla kellahtavia.
  • Valuta kuutiot reikäkauhalla kasaria vasten, ja aseta ne talouspaperin päälle valumaan.
Chilli paneerin valmistus:
  • Lämmitä öljy pannulla. Lisää jeera, ja paista sitä, kunnes se alkaa räiskiä pannulla.
  • Lisää valkosipuli ja inkivääri, ja kääntele niitä hetken aikaa. Lisää chili.
  • Kaada sekaan sipulisilppu, ja ruskista se.
  • Lisää korianterijauhe, chilijauhe, aji-no-moto ja maun mukaan suolaa. Sekoita hyvin.
  • Lisää soijakastike, ketsuppi, etikka ja hieman punaista väriä.
  • Sekoita hyvin, ja lisää hieman vettä. Hauduta n. 5 min. ajan.
  • Lisää paistetut paneerkuutiot, ja tarvittaessa vettä.
  • Koristele kevätsipulilla ja tarjoa alkupalana tai esim. naposteltavana illanistujaisissa.

3 comments:

  1. Sellainen tuli tässä mieleen, että osaisitko kertoa hieman intialaista ruuista, mitä ne sisältävät. Intiassa ruokalistoissa ei ole yleensä mitään selvitystä mitä ruoat sisältävät, ainostaan hindinkielinen nimi. Jos jaksaisit joskus tehdä tällaisen ravintola-ruoka-opas-sanakirjan, niin olisi huippua!

    ReplyDelete
  2. Hyvä idea, Reetta! Kiitokset :)

    ReplyDelete
  3. Ihanan rapean näköinen tuo paneer-ruoka.Joskus kauan sitten tein paneeria,ja voisi joku päivä taas kokeilla,tuo houkuttelee sen verran.

    ReplyDelete