Rapeat juustokuutiot.
Pakorat ovat suosittuja snackejä pohjois-Intiassa, ja niitä voi valmistaa niin kasviksista kuin juustostakin (paneer). Samaa reseptiä voi siis soveltaa mihin tahansa kasvispaloihin, kuten chiliin, paprikaan, sipuliin, jne.
Tarvitset:
- 200g paneeria (voi korvata esim. kotijuustolla tai valmistaa itse)
- 2 dl besania eli kikhernejauhoa
- 1 dl rawaa eli mannasuurimoita (jos haluaa pakoreista rapeita)
- Ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)
- ½ tl chilijauhetta
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl korianterijauhetta
- Maun mukaan suolaa
- Tarpeen mukaan vettä
- 2-3 dl öljyä uppopaistamista varten
Valmistus:
- Kuutioi paneer 2 cm * 2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Laita syrjään.
- Valmista leivitystaikina: Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää vettä vähitellen samalla sekoittaen, kunnes taikina alkaa olla tasaista ja melko vetelää.
- Upota paneerkuutiot taikinaan.
- Lämmitä runsaasti öljyä kasarissa. Kun öljy alkaa olla kuumaa, tiputa paneerkuutiot varovasti öljyyn ja paista ne kullanruskeiksi.
- Valuta pakorat esim. talouspaperin päällä ja tarjoa kuumina ketsupin kera.
Tuota tekisi nyt kauheasti mieli ellen joutuisi toistaiseksi välttämään kaikenlaista hiilaripitoista kuten mannasuurimoita ja kikhernejauhoa.Varmaankin tosi rapeat nuo juustopalaset!
ReplyDeleteUusi blogi mutta aivan yhtä ihanat herkut, tätä siis innolla taas seuraamaan! :>
ReplyDelete