Sientä Intialaisittain.
Sieni ei ole yleinen intialaisissa subzeissa, mutta ravintoloissa ja pubeissa sitä näkee alkupalana tai ns. tapasina silloin tällöin. Tawa mushroom maistuu hyvältä juomien kera, ja sen lisukkeena voi tarjota esim. valkosipulipatonkia - nälkäkin lähtee!
Tarvitset:
- 200g sieniä
- 2 sipulia
- 2 tomaattia
- 1 rkl ruokakermaa
- Tuoretta korianteria
- 1 rkl inkivääri-valkosipulitahnaa
- Öljyä
Mausteita:
- ½ tl chilijauhetta
- ½ tl garam masalaa
- ½ tl jeerajauhetta (juustokumina)
- ½ tl korianterijauhetta
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Pese sienet huolellisesti ja puolita ne.
- Soseuta tai raasta sipulit hienoksi soseeksi.
- Laita tomaatit kuumaan veteen 10 minuutiksi ja kuori ne. Soseuta tomaatit.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Ruskista sipulisose öljyssä.
- Lisää valkosipuli-inkivääritahna ja paista hetken aikaa.
- Lisää loput mausteet ja sekoita hyvin. Paista hetken aikaa.
- Lisää tomaattisose pannulle, ja paista hetken aikaa.
- Lisää sienet ja mausta seos suolalla. Anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
- Lisää lopuksi kerma, ja koristele sienet korianterin lehdillä.
- Tarjoa esim. valkosipulipatongin kera.
Mausteista päätellen nää on ihan superihania! Mul ois iso säkki herkkusieniä kans jääkaapissa, jotain niistä illalla kokkailen :>
ReplyDelete