Kikhernejauhosta valmistettu höyrystetty suolainen kakku.
Dhokla on tyypillinen osa ateriaa luoteis-Intiassa, mutta on yleinen myös snackinä. Dhoklasta tulee hieman mieleen leipä, mutta koostumukseltaan se muistuttaa enemmän kakkua. Dhoklat on helppo valmistaa ja maistuvat hyvältä erilaisten chutneyjen kera.
Taikinaa varten tarvitset:
- 3 dl besania eli kikhernejauhoa
- 1 ½ tl suolaa
- n. 2 ¼ dl vettä
- 1 ½ tl hedelmäsuolaa (t. soodaa)
Tadkaa (mausteöljyä) varten tarvitset:
- 1-2 rkl öljyä
- 1 tl tummia sinapinsiemeniä
- Muutama currynlehti
Koristelua varten:
- Tuoretta korianteria
Kostutusta varten:
- ½ dl vettä
- 1 2 tl sokeria
Valmistus mikroaaltouunissa:
- Sekoita ainekset hyvin yhteen hedelmäsuolaa lukuunottamatta. Taikinan tulee olla juoksevaa - lisää tarvittaessa vettä.
- Voitele mikroaaltouunivuoka öljyllä.
- Juuri ennen uuniin laittoa, lisää hedelmäsuola ja sekoita uudelleen.
- Kaada taikina vuokaan, ja lämmitä mikroaaltouunissa täydellä teholla n. 3 minuutin ajan.
Valmista tadka:
- Lämmitä öljy pannulla, ja paista sinapinsiemeniä ja currynlehtiä öljyssä hetken ajan niitä ruskistamatta.
- Kaada tadka dhoklakakun päälle.
- Jos kakku on liian kuiva (sen tulisi olla ilmava), kaada päälle vielä lämmitetty sokerivesi.
- Leikkaa taikina veitsellä n. 9 palaksi, ja koristele korianterinlehdillä.
- Tarjoa esim. tamarindichutneyn ja korianterichutneyn kera.
ei hitsi, miten mie nyt vasta älysin että sie oot pistänyt uuden blogin pystyyn! on jäänyt monet herkut jo huomaamatta. armoton blogikahlaus alkakoon ;)
ReplyDeleteJännä "leipä" Tuosta tulee myös hieman mieleen socca tai farinata,joissa myös käytetään kikhernejauhoja,tosin ne ovat enemmän lättyjä kuin leipää.Tuo hedelmäsuola varmaankin vaikuttaa siihen koostumukseen.
ReplyDelete