Tuesday, August 24, 2010

Kaman Dhokla

dhokla

Kikhernejauhosta valmistettu höyrystetty suolainen kakku.

Dhokla on tyypillinen osa ateriaa luoteis-Intiassa, mutta on yleinen myös snackinä. Dhoklasta tulee hieman mieleen leipä, mutta koostumukseltaan se muistuttaa enemmän kakkua. Dhoklat on helppo valmistaa ja maistuvat hyvältä erilaisten chutneyjen kera.

Taikinaa varten tarvitset:

  • 3 dl besania eli kikhernejauhoa
  • 1 ½ tl suolaa
  • n. 2 ¼ dl vettä
  • 1 ½ tl hedelmäsuolaa (t. soodaa)

Tadkaa (mausteöljyä) varten tarvitset:

  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 tl tummia sinapinsiemeniä
  • Muutama currynlehti

Koristelua varten:

  • Tuoretta korianteria

Kostutusta varten:

  • ½ dl vettä
  • 1 2 tl sokeria

Valmistus mikroaaltouunissa:

  • Sekoita ainekset hyvin yhteen hedelmäsuolaa lukuunottamatta. Taikinan tulee olla juoksevaa - lisää tarvittaessa vettä.
  • Voitele mikroaaltouunivuoka öljyllä.
  • Juuri ennen uuniin laittoa, lisää hedelmäsuola ja sekoita uudelleen.
  • Kaada taikina vuokaan, ja lämmitä mikroaaltouunissa täydellä teholla n. 3 minuutin ajan.

Valmista tadka:

  • Lämmitä öljy pannulla, ja paista sinapinsiemeniä ja currynlehtiä öljyssä hetken ajan niitä ruskistamatta.
  • Kaada tadka dhoklakakun päälle.
  • Jos kakku on liian kuiva (sen tulisi olla ilmava), kaada päälle vielä lämmitetty sokerivesi.
  • Leikkaa taikina veitsellä n. 9 palaksi, ja koristele korianterinlehdillä.
  • Tarjoa esim. tamarindichutneyn ja korianterichutneyn kera.

2 comments:

  1. ei hitsi, miten mie nyt vasta älysin että sie oot pistänyt uuden blogin pystyyn! on jäänyt monet herkut jo huomaamatta. armoton blogikahlaus alkakoon ;)

    ReplyDelete
  2. Jännä "leipä" Tuosta tulee myös hieman mieleen socca tai farinata,joissa myös käytetään kikhernejauhoja,tosin ne ovat enemmän lättyjä kuin leipää.Tuo hedelmäsuola varmaankin vaikuttaa siihen koostumukseen.

    ReplyDelete