Kaman Dhokla

dhokla

Kikhernejauhosta valmistettu höyrystetty suolainen kakku.

Dhokla on tyypillinen osa ateriaa luoteis-Intiassa, mutta on yleinen myös snackinä. Dhoklasta tulee hieman mieleen leipä, mutta koostumukseltaan se muistuttaa enemmän kakkua. Dhoklat on helppo valmistaa ja maistuvat hyvältä erilaisten chutneyjen kera.

Taikinaa varten tarvitset:

  • 3 dl besania eli kikhernejauhoa
  • 1 ½ tl suolaa
  • n. 2 ¼ dl vettä
  • 1 ½ tl hedelmäsuolaa (t. soodaa)

Tadkaa (mausteöljyä) varten tarvitset:

  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 tl tummia sinapinsiemeniä
  • Muutama currynlehti

Koristelua varten:

  • Tuoretta korianteria

Kostutusta varten:

  • ½ dl vettä
  • 1 2 tl sokeria

Valmistus mikroaaltouunissa:

  • Sekoita ainekset hyvin yhteen hedelmäsuolaa lukuunottamatta. Taikinan tulee olla juoksevaa - lisää tarvittaessa vettä.
  • Voitele mikroaaltouunivuoka öljyllä.
  • Juuri ennen uuniin laittoa, lisää hedelmäsuola ja sekoita uudelleen.
  • Kaada taikina vuokaan, ja lämmitä mikroaaltouunissa täydellä teholla n. 3 minuutin ajan.

Valmista tadka:

  • Lämmitä öljy pannulla, ja paista sinapinsiemeniä ja currynlehtiä öljyssä hetken ajan niitä ruskistamatta.
  • Kaada tadka dhoklakakun päälle.
  • Jos kakku on liian kuiva (sen tulisi olla ilmava), kaada päälle vielä lämmitetty sokerivesi.
  • Leikkaa taikina veitsellä n. 9 palaksi, ja koristele korianterinlehdillä.
  • Tarjoa esim. tamarindichutneyn ja korianterichutneyn kera.

Comments

  1. ei hitsi, miten mie nyt vasta älysin että sie oot pistänyt uuden blogin pystyyn! on jäänyt monet herkut jo huomaamatta. armoton blogikahlaus alkakoon ;)

    ReplyDelete
  2. Jännä "leipä" Tuosta tulee myös hieman mieleen socca tai farinata,joissa myös käytetään kikhernejauhoja,tosin ne ovat enemmän lättyjä kuin leipää.Tuo hedelmäsuola varmaankin vaikuttaa siihen koostumukseen.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts