Sunday, August 29, 2010

Masala Kaju

Maustetut cashew-pähkinät.

Jokin aika sitten valmistin illanistujaisia varten maustettuja cashew-pähkinöitä. Tämä on maukas snack, proteiinipitoinen ja paljon terveellisempi vaihtoehto kuin esim. sipsit.

Reseptini on anopiltani peräisin.

Tarvitset:

  • Cashew-pähkinöitä
  • Voita t. margariinia
  • Suolaa
  • Chilijauhetta
  • Mustapippuria

Valmistus:

  • Liota pähkinöitä vedessä hetken aikaa. Valuta vesi hyvin pois.
  • Lämmitä rasva pannulla.
  • Lisää pannulle cashewt, maun mukaan suolaa sekä chilijauhetta.
  • Hauduta välillä käännellen.
  • Lopuksi lisää maun mukaan mustapippuria, ja sekoita hyvin.
  • Säilytä jääkaapissa.

3 comments:

  1. Aah...
    löysin blogisi sattumalta samosa-reseptiä etsiessäni, ja voihan ihanuus, mitä kaikkea täältä löytyykään.

    Näitä tarvitsee kokeilla heti lauantain illanistujaisiin ja monet muutkin reseptit näyttävät suussasulavilta. Itse pidän intialaisesta ruuasta ihan älyttömästi, mutta ohjeita on välillä hankala seurata, jos mitat eivät ole perinteiset, samoin kuin mausteet vieraita. Täältä löytyy kuitenkin loistavia reseptejä ja on mukava, että olet ehdottanut Suomalaisesta ruokakaupasta löytyviä aineksia epätyypillisimpien kohdalla :)

    -kiitos-

    ReplyDelete
  2. Lyy, kiva kuulla, että reseptit ovat sovelluskelpoisia :) Yritän tehdä resepteistä helppoja seurata, mutta ainekset ovat joskus eksoottisia, autenttisuuden vuoksi... intialaisia mausteita saa Hakaniemen etnisistä kaupoista, mutta välillä voi soveltaa omaan makuun omilla mausteilla.

    Samosaa kannattaa kokeilla, ne on hyviä!

    ReplyDelete