Thursday, February 10, 2011

Suklaahippukakku

Joulukuulta jäi tähteeksi joitakin suklaakonvehteja, jotka olivat jo vanhentuneet. Cebicin inspiroimana pyöräytin konvehteista kakun. Suklaahippukakun tein piimäkakun ohjeeseen nojaten, eli tämä on kananmunaton kakku heille, jotka eivät voi tai halua kananmunaa syödä.

Tarvitset:

  • 3 dl piimää
  • 200 g voita/margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl soodaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • n. 20 kpl sekalaisia suklaakonvehteja pilkottuna

Valmistelut:

  • Leikkaa suklaakonvehdit pieniksi paloiksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Sulata rasva.

Valmistus:

  • Sekoita piimä ja sokeri.
  • Lisää niiden joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  • Lisää vähän jäähtynyt rasva, ettei se polta soodaa pilalle.
  • Lisää taikinaan pieneksi pilkotut suklaamuruset.
  • Voitele ja jauhota vuoka, kumoa taikina vuokaan.
  • Paista 175 asteessa n. 45 min. ajan.

4 comments:

  1. Heippa,

    Muistelin, että kirjoittelit joskus vanhan blogin puolella kätevistä intialaisista ruokatermoksista, joissa oli monta tasoa/astiaa... teen paljon intialaista ruokaa ja sellaisessa termoksessa ruoat kulkisivat kätevästi töihin. Osaatko sanoa, saisiko sellaisia termoksia Helsingin seudulta?

    ReplyDelete
  2. Stormby, hyvä kysymys! En ole niitä Suomen puolella nähnyt, mutta en ole etsinytkään. Hakaniemen itämaisista puodeista voisi tiedustella. Niitä kutsutaan nimellä dabba (khane ka dabba). Toivottavasti löytyy!

    ReplyDelete
  3. Hyvä vinkki, käynpäs etsimässä ja kyselemässä, kun sielläpäin liikun :) Iso ostoslista on muutenkin itämaisiin kauppoihin... ei vaan tee yhtään mieli mennä ulos, kun on -20 astetta ja kova tuuli.

    ReplyDelete
  4. Stormby, tuli juuri mieleen, että ehkä tiffin box olisi vielä yleisempi nimi tuolle kerroksiselle termokselle. :)

    ReplyDelete