Kasvisriisi eli veg pulao jatkaa sarjassa suosituimpia/haetuimpia reseptejä.
Kasvisriisi on mukava lisäke erilaisille ruokalajeille. Tähän reseptiin tulee garam masala kokonaisista mausteista jauheiden sijaan. Parhaan pulaon saa pitkäjyväisestä riisistä, esim. basmati-riisistä.
Tarvitset:
- 3 dl riisiä
- n. 6 dl vettä
- 1 peruna
- 1 vihreä chili
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 dl herneitä
- Öljyä
- 1 tl jeeraa (juustokuminan siemenet)
- Maun mukaan suolaa
- 1-2 rkl sitruunamehua
- Muutama korianterinlehti
- Maun mukaan suolaa
- Garam masalan ainekset:
- 6-7 mustapippuria (jauhamatonta)
- 4-6 neilikkaa
- 2cm pätkä kanelitankoa
- 2 tl muskottia
Valmistelut:
- Pese riisi huolellisesti ja liota sitä vedessä hetken aikaa.
- Kuutioi kasvikset pieniksi kuutioiksi.
- Suikaloi chili ja hienonna sipuli silpuksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Paista jeeraa öljyssä.
- Kun jeera alkaa poksahdella pannulla, lisää garam masalan ainekset (kuten yllä). Paista hetken aikaa.
- Lisää vihreä chili ja sipulisilppu. Paista keskilämmöllä, kunnes sipuli on pehmennyt.
- Lisää peruna- ja porkkanakuutiot, ja paista niitä muutaman minuutin ajan.
- Kaada sekaan riisi ja vesi sekä sitruunan mehu. Mausta suolalla ja hauduta n. 10 min. ajan.
- Lisää vielä herneet, ja hauduta matalalla lämmöllä niin kauan, kunnes riisi on kypsynyt. Lisää tarvittaessa vettä, jottei riisi pala pohjaan.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Koristele lopuksi korianterinlehdillä ja tarjoa ruoan lisukkeena.
Näyttääpä hyvältä! Tykkään kasvisriisi- ja muista kasvissotkotuksista, kun ne ovat niin nopeita ja muunneltavissa olevia kaapin sisällön mukaan. :-)
ReplyDelete