Monday, February 7, 2011

Tunnustus ja paljastuksia…

Ilokseni sain hiljattain Italiansalaatti-blogilta hienon Stylish Blogger-palkinnon. Kiitos Italiansalaatille tästä kunniasta! Suosittelen kaikkia italialaisen ruoan ystäviä tutustumaan hänen blogiinsa – siellä kun vierailee niin taatusti tulee vesi kielelle!

tunnustus stylish

Lähetän napin ehdottomasti takaisin Italiansalaatille! Vaikea päättää, mille blogeille lähetän palkinnon eteenpäin… on niin paljon hienoja blogeja. Meemin voi kyllä kopioida täältä halutessaan.

Nyt meemiin, eli tässä tulee seitsemän paljastusta itsestä. Ja koska Garam Masala on ruokablogi, laitan tällä kertaa ruokaan liittyviä paljastuksia!

 

1. Olen aina ollut kaikkiruokainen. Pienestä lapsesta lähtien olen syönyt hyvin ja minulle kelpasi jo silloin monet ruoat, joista lapset eivät muuten pitäneet.

2. Suurta herkkuani pienenä lapsena oli homejuusto, jolla äitini sai minut kauppareissulla pidettynä tyytyväisenä. Ensimmäiseksi haettiin minulle ohut siivu sinihomejuustoa, jota mussuttelin iloisesti kärryssä istuessani. 

3. Kerran kauppareissulla käydessämme, hyvin nuorena, laitoin suuhuni merkkarin, ja siitäkös tuli säikähdys, sillä merkkari juuttui kiinni kurkkuuni! Siihen aikaan, 80-luvulla, merkkarit olivat vielä aika isoja, ennen kuin niitä pienennettiin juuri tästä syystä. Onneksi selkää taputtamalla merkkari kuitenkin irtosi, eikä kauppareissu muuttunut sairaalareissuksi.

4. Nytkin kun olen kasvissyöjä, olen hyvin kaikkiruokainen ja maistelen mielelläni hyvin paljon erilaisia kasvisruokia. En mitenkään erityisesti inhoa mitään tiettyä ruokaa, vaikka toki pidän joistakin ruoista enemmän kuin toisista.

5. Ihme kumma, en ole koskaan ollut ylipainoinen, vaikka syönkin hyvin ja laitan kovasti ruokaa. Varsinkin nyt kolmekymppisenä tulee liikuntaa harrastettua säännöllisesti, sillä en tykkää olla sohvaperuna.

6. Ensimmäinen intialainen ruokaelämykseni oli masala dosa eli perunalla täytetty riisilettu. Tästä kirjoitinkin aikaisemmin. Ja kun ensimmäinen ruokakokemus oli positiivinen, se ehkä auttoi minua sopeutumaan paremmin täkäläiseen ruokakulttuuriin, joka poikkeaa hyvin paljon suomalaisesta ruokakulttuurista.

7. Olen aina pitänyt kovasti makeisista ja jälkiruoista, mutta valitettavasti en ole lämmennyt intialaisiin makeisiin. Jos niitä täällä blogissa näkyy, olen niitä todennäköisesti valmistanut muille. Suomesta harvemmin kaipaan ruokaa, mutta jälkiruokia ja irtokarkkeja kyllä alkaa usein tehdä mieli niiden puutteessa. Onneksi olen saanut kivoja postipaketteja, joissa minut on yllätetty eri herkuilla!

6 comments:

 1. Mukavia paljastuksia! Tuo homejuusto-juttu oli ihan hulvaton. :-D Tuskin kovin montaa lasta pidettäisiin kauppareissullä tyytyväisenä homejuustosiivulla. Hauskasti alkoi päivä, kiitos! :-)

  ReplyDelete
 2. Mulla on samanlainen merkkarihistoria! En tiedä, oliko niitä karkkeja 90-luvun alussa jo pienennetty vai ei, mutta kurkkuun se keltainen pirulainen kuitenkin jäi. Ei tosin pitkäksi aikaa, tässä ollaan vielä... :)

  ReplyDelete
 3. Hippu, hehe...taisin olla aika erikoinen lapsi!

  Tiia, en yhtään ihmettele, jos jollain muullakin jäi merkkari kurkkuun!

  ReplyDelete
 4. Kiva näitä oli lukea. Munkin pitäisi tämä tehdä,sillä myös minä sain tuon tunnuksen ihanalta Italiansalaatilta:-) Hih,sulla on jo pienenä ollut kehittynyt makuaisti;D

  ReplyDelete
 5. Homejuustoa, ihanaa! :) Minä taas kuulema rouskuttelin (siis kyllä, oikein rouskuttelin) mielelläni raakaa sipulia. Tämä outo tapa on periytynyt kummitytölleni, joka "auttaa" mielellään keittiössä päästäkseen syömään raakaa sipulia.... :D
  Minäkin pidän syömisestä ja kokkaamisesta, harrastan kumpaakin antaumuksella, ja itse asiassa aikoinaan Italiaan muutettuani lihoin äkkiä lähes 12 kiloa....Nykyään kilot pysyvät kurissa liikkumalla ja terveellisellä ruokavaliolla, jota fysiikkani "pakottaa" minut seuraamaan suuremman osan ajasta... :)
  Minäkään en ole ikinä kauheasti lämmennyt italialaisiin makeisiin. Suomessa ollessani herkuttelen vähän irtokarkeilla ja salmiakilla sekä monipuolisimmilla jälkiruuilla.
  Hauskaa viikonloppua, oli tosi kiva lukea paljastuksesi!! :D

  ReplyDelete
 6. Yaelian, voihan sen niinkin sanoa! ;-)

  Italiansalaatti, raaka sipuli kuulostaa kummalliselta! Intiassa monet syövät salaatiksi raakaa sipulia, mitä en itse kyllä pysty syömään. Maistuuko tuo vieläkin sinulle?
  En kyllä yhtään ihmettele, jos lihoit Italiaan muutettuasi... minäkin varmasti lihoisin!

  ReplyDelete