Makea nuudeli-maitopuuro.
Makea maitopuuro on perinteinen ruokalaji eri puolilla Intiaa. Pohjois-Intiassa tarjotaan usein kheeriä eli makeaa riisipuuroa. Kheerin etelä-intialainen vastine on payasam, johon tulee riisin sijaan usein semiaa eli vermiselliä, ohuita nuudelinpalasia.
Payasam voi olla osana etelä-intialaista palmunlehti-riisiateriaa, mutta monet tarjoavat payasamia vieraille sellaisenaan. Jos olette matkustaneet etelä-Intiassa ja vierailleet paikallisissa kodeissa, olette varmasti joskus maistaneet payasamia.
Tarvitset:
- 5dl maitoa
- 2 dl vermiselliä
- 1 1/2 dl sokeria
- 1/2 rkl gheetä tai voita
- 1 rkl cashew-pähkinöitä
- 1 rkl rusinoita
- Ripaus kardemummaa
Valmistelut:
- Paahda pähkinät ja rusinat pannulla pikaisesti.
Valmistus:
- Kiehuta maito kattilassa.
- Sillä aikaa kuin maito kuumenee, lämmitä ghee tai öljy pannulla. Sekoita vermicelli gheen sekaan huolellisesti.
- Paista vermicelliä, kunnes se alkaa olla tasaisesti kullanruskeaa.
- Lisää kiehuva maito vermicellin sekaan ja hauduta matalalla lämmöllä niin kauan, kunnes vermicelli alkaa olla kypsää.
- Lisää sokeri ja sekoita niin kauan, kunnes se on lionnut maitoon.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää lopuksi kardemumma, rusinat ja cashewt.
- Tarjoa lämpimänä.
Luuletko, että ruuan voisi tehdä myös soijamaitoon? Laktoositonta maitoa ei täältä löydy, mutta olisi kiva kokeilla tätä reseptiä.
ReplyDeleteAnnoin sinulle tänä aamuna stylish blog-palkinnon, voit noutaa sen blogistani, jos haluat! Pidän sinun blogistasi, koska täältä saa aina uusia ideoita, erilaisia ja aitoja reseptejä ja paljon inspiraatiota! :) Oikein kivaa loppuviikkoa! :D
Kiitos tunnustuksesta, Italiansalaatti!
ReplyDeleteJaa-a, en ole itse soijamaitoon tutustunutkaan, mutta voisihan sitä kokeilla :)
Hyvää viikkoa sinullekin!
Your blog is so lovely and now I am following you!
ReplyDeleteI love your recipes, they are appealing me!
Hope to see you soon on my blog!
Have a nice day!
Barbara
Ooh, payasam on ihanaa. Minulta kesti kyllä aikansa, että totuin intialaisiin jälkkäreihin, mutta nyt niitä voisi syödä vaikka kuinka paljon. :-)
ReplyDeleteBarbara, thanks for visiting! It's great to have some foreign readers as well. Hope the translator works well. :)
ReplyDeleteHippu, minä en vieläkään ole intialaisten jälkkärien fani, mutta kyllä näitä syö aina kuin tarjotaan :)