Saturday, February 19, 2011

Soijarouhe-kaalilaatikko

Olin yksin kotona, joten tuli taas tehtyä ns. perinneruokaa. Tein tällaisen maukkaan proteiinipläjäyksen. Reseptistä riittää kahdelle hengelle, eli halutessaan sen voi tuplata isommalle yleisölle.

Tarvitset:

  • 1/2 kg kaalia
  • 1 sipuli
  • 1 1/2 dl soijarouhetta
  • 2/3 dl riisiä (käytin ruskeaa riisiä)
  • Kasvisliemikuutio
  • Öljyä
  • Suolaa ja runsaasti pippuria

Valmistelut:

  • Silppua kaali makusi mukaisiksi paloiksi.
  • Hienonna sipuli kuutioiksi.

Valmistus:

  • Laita kattilaan 6dl vettä sekä kasvisliemikuutio. Kun kasvisliemikuutio on lionnut veteen, lisää riisi. Keitä riisi puolikypsäksi.
  • Samalla aikaa kun riisi kypsenee, turvota soijarouhe n. 2 dl:ssa vettä.
  • Lämmitä öljy pannulla. Ruskista sipuli öljyssä. Lisää soijarouhe sekä hieman suolaa, ja kuullota parin minuutin ajan.
  • Lisää kaali sipuli-soijaseokseen sekä n. 2 dl vettä. Kypsennä n. 15 min. ajan.
  • Lisää puolikypsä riisi kaaliseokseen, ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada kasvikset pieneen voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa n. 1h ajan.

Ja lautaselle…

No comments:

Post a Comment