Tuesday, February 1, 2011

Payasam

DSCN4587

Makea nuudeli-maitopuuro.

Makea maitopuuro on perinteinen ruokalaji eri puolilla Intiaa. Pohjois-Intiassa tarjotaan usein kheeriä eli makeaa riisipuuroa. Kheerin etelä-intialainen vastine on payasam, johon tulee riisin sijaan usein semiaa eli vermiselliä, ohuita nuudelinpalasia.

Payasam voi olla osana etelä-intialaista palmunlehti-riisiateriaa, mutta monet tarjoavat payasamia vieraille sellaisenaan. Jos olette matkustaneet etelä-Intiassa ja vierailleet paikallisissa kodeissa, olette varmasti joskus maistaneet payasamia.

Tarvitset:

  • 5dl maitoa
  • 2 dl vermiselliä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 rkl gheetä tai voita
  • 1 rkl cashew-pähkinöitä
  • 1 rkl rusinoita
  • Ripaus kardemummaa

Valmistelut:

  • Paahda pähkinät ja rusinat pannulla pikaisesti.

Valmistus:

  • Kiehuta maito kattilassa.
  • Sillä aikaa kuin maito kuumenee, lämmitä ghee tai öljy pannulla. Sekoita vermicelli gheen sekaan huolellisesti.
  • Paista vermicelliä, kunnes se alkaa olla tasaisesti kullanruskeaa.
  • Lisää kiehuva maito vermicellin sekaan ja hauduta matalalla lämmöllä niin kauan, kunnes vermicelli alkaa olla kypsää.
  • Lisää sokeri ja sekoita niin kauan, kunnes se on lionnut maitoon.
  • Ota kattila pois liedeltä ja lisää lopuksi kardemumma, rusinat ja cashewt.
  • Tarjoa lämpimänä.

5 comments:

  1. Luuletko, että ruuan voisi tehdä myös soijamaitoon? Laktoositonta maitoa ei täältä löydy, mutta olisi kiva kokeilla tätä reseptiä.
    Annoin sinulle tänä aamuna stylish blog-palkinnon, voit noutaa sen blogistani, jos haluat! Pidän sinun blogistasi, koska täältä saa aina uusia ideoita, erilaisia ja aitoja reseptejä ja paljon inspiraatiota! :) Oikein kivaa loppuviikkoa! :D

    ReplyDelete
  2. Kiitos tunnustuksesta, Italiansalaatti!
    Jaa-a, en ole itse soijamaitoon tutustunutkaan, mutta voisihan sitä kokeilla :)
    Hyvää viikkoa sinullekin!

    ReplyDelete
  3. Your blog is so lovely and now I am following you!
    I love your recipes, they are appealing me!
    Hope to see you soon on my blog!
    Have a nice day!
    Barbara

    ReplyDelete
  4. Ooh, payasam on ihanaa. Minulta kesti kyllä aikansa, että totuin intialaisiin jälkkäreihin, mutta nyt niitä voisi syödä vaikka kuinka paljon. :-)

    ReplyDelete
  5. Barbara, thanks for visiting! It's great to have some foreign readers as well. Hope the translator works well. :)

    Hippu, minä en vieläkään ole intialaisten jälkkärien fani, mutta kyllä näitä syö aina kuin tarjotaan :)

    ReplyDelete