Täytettyjä perunoita tomaattikastikkeessa.
Anoppini opetti minulle tämän herkullisen reseptin, joka on melko työläs valmistaa, mutta palkitsee kyllä lopulta. Perunat voi periaatteessa täyttää millä tahansa täytteellä riippuen siitä, mitä kotoa löytyy - tällä kertaa valmistimme täytteen paneer-juustosta ja herneistä. Miksei täytteen voisi valmistaa myös esim. tomaatista, kaalista, porkkanasta jne. oman maun mukaan.
Kastikkeen valmistimme anopin tapaan tomaateista, mutta jossain vaiheessa aion kokeilla valmistaa tämän vaaleasta kastikkeesta, joka on myös yleinen tässä ruokalajissa.
Valmistusvaiheessa perunoita ei keitetä, vaan ne joko paistetaan upporasvassa tai laitetaan mikroaaltouuniin, jos haluaa tehdä hieman terveellisemmän version.
Bharwan aloo 10 keskikokoisesta perunasta
Täytettä varten tarvitset:
- Perunoista kaiverrettu osa
- 50g paneer-juustoa (voi korvata raejuustolla)
- 2/3 dl herneitä
- Muutama rusina, cashew-pähkinä ja manteli
- Öljyä
- Tuoretta korianteria
- Mausteita:
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 tl korianterijauhetta
- Ripaus amchooria (mangojauhe)
- 1/2 tl garam masalaa
- Maun mukaan suolaa
-
Kastiketta varten tarvitset:
- 4 tomaattia
- 2 sipulia
- Öljyä
- Tuoretta korianteria
- Mausteita:
- 1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
- Ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)
- 1 tl chilijauhetta
- 2 tl korianterijauhetta
- 1/2 tl amchooria (mangojauhe)
- 1 tl garam masalaa
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Soseuta tomaatit ja sipulit yhteen.
- Kuori perunat.
- Jos käytät paneeria, muserra se käsin tai raasta se.
- Leikkaa rusinat, cashewt, mantelit ja korianteri pieneksi silpuksi.
Yllä: Koverretut perunat
Perunoiden valmistus:
- Koverra perunoihin terävällä kuorimaveitsellä tms. pieni kolo (myös omenaporaa voisi kokeilla tähän). Ala porata reikää syvemmäksi veistä kiertäen perunan sisällä. Ole varovainen, ettei veitsi mene perunasta läpi! Laita koverretut osat syrjään.
- Leikkaa perunoiden alaosasta pieni pala pois, jotta ne pysyvät pystyssä.
- Voitele perunat ulkopuolelta kevyesti öljyllä esim. pullasudilla.
- Aseta perunat voideltuun mikroaaltouuniastiaan “seisomaan”. Paista täydellä teholla n. 5 min. ajan uunista riippuen, kunnes perunat ovat kypsiä.
Yllä: Täytettä
Täytteen valmistus:
- Leikkaa perunoiden koverretut osat pieneksi silpuksi.
- Lämmitä öljy pannulla. Lisää perunasilppu, rusinat ja pähkinät. Mausta suolalla, ja kääntele pannulla hetken aikaa.
- Lisää herneet, ja hauduta kannen alla, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Kaada sekaan paneer ja mausteet, sekoita hyvin ja paista hetken aikaa.
- Lisää lopuksi tuore korianteri.
- Jäähdytä hetken ajan ja täytä perunat täytteellä.
Yllä: Perunat täyttämisen jälkeen
Kastikkeen valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Paista jeeraa pannulla.
- Kun jeera alkaa sätkiä, lisää asafoetida.
- Kaada sekaan tomaatti-sipulisose, ja paista hetken aikaa.
- Lisää mausteet, ja hauduta, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta.
- Yhdistä täytetyt perunat ja kastike varovasti, ja koristele korianterin lehdillä.
- Tarjoa intialaisten leipien kera.
Yllä: Kastikkeella peitetyt perunat
Valtavan upea postaus, herkullisen näköistä ruokaa! Siellä kyllä osataan tehdä perunasta vaikka mitä, kateeksi käy!
ReplyDeleteVietetäänkö siellä isänpäivää? ^^
Kiitos, Ent-tu! Tämä oli kyllä herkullista.
ReplyDeleteTäälläkin on isänpäivä, mutta eri aikaan vuodesta :)
Kuulostaa herkulliselta!
ReplyDelete