Joskus tekee mieli ihan tyypillisiä suomalaisia kotiruokia. Bongasin Pippurimyllyn blogissa ohjeen kasvisversioon jauheliha-perunasoselaatikosta, joka oli yksi kouluaikojen suosikeista. Laatikko oli ihan yhtä hyvää kasvisversiona, ja tosi helppo valmistaa!
Tarvitset:
- 6 dl perunamuusia (n. 1 kg perunoita)
- 1,5 dl soijarouhetta (kuivana)
- n. 2,5- 3 dl vettä (puolitoistakertaisesti soijarouheen määrä)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- suolaa
- soijakastiketta
- pippuria
- öljyä paistamiseen
Valmistus:
- Kuumenna reilusti öljyä pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota tovi.
- Lisää tomaattipyree ja kuiva soijarouhe. Pyöräytä soijarouhetta öljy-sipuli-tomaattiseoksessa niin, että rasva hieman imeytyy, ja lisää sen jälkeen vettä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Soijarouhe on valmista, kun se ei enää ime itsensä nestettä.
- Lisää lopuksi suolaa, pippuria ja soijakastiketta. Tarkista maku.
- Valmista muusi.
- Kokoa täytteet vuokaan siten, että alin kerros on muusia, välikerros soijarouheseosta ja päällinen muusia. Paista soijaperunasoselaatikkoa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Perunasoselaatikko maistuu parhaalta mössönä koulun keittolan tyyliin.
No comments:
Post a Comment