Sunday, November 28, 2010

Soijarouhe-perunasoselaatikko


Joskus tekee mieli ihan tyypillisiä suomalaisia kotiruokia. Bongasin Pippurimyllyn blogissa ohjeen kasvisversioon jauheliha-perunasoselaatikosta, joka oli yksi kouluaikojen suosikeista. Laatikko oli ihan yhtä hyvää kasvisversiona, ja tosi helppo valmistaa!

Tarvitset:

  • 6 dl perunamuusia (n. 1 kg perunoita)
  • 1,5 dl soijarouhetta (kuivana)
  • n. 2,5- 3 dl vettä (puolitoistakertaisesti soijarouheen määrä)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa
  • soijakastiketta
  • pippuria
  • öljyä paistamiseen

Valmistus:

  • Kuumenna reilusti öljyä pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota tovi. 
  • Lisää tomaattipyree ja kuiva soijarouhe. Pyöräytä soijarouhetta öljy-sipuli-tomaattiseoksessa niin, että rasva hieman imeytyy, ja lisää sen jälkeen vettä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Soijarouhe on valmista, kun se ei enää ime itsensä nestettä. 
  • Lisää lopuksi suolaa, pippuria ja soijakastiketta. Tarkista maku.
  • Valmista muusi. 
  • Kokoa täytteet vuokaan siten, että alin kerros on muusia, välikerros soijarouheseosta ja päällinen muusia. Paista soijaperunasoselaatikkoa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Perunasoselaatikko maistuu parhaalta mössönä koulun keittolan tyyliin.

No comments:

Post a Comment