Intiassa pääsiäistä viettää kristitty vähemmistö ja niihin lukeutuva anglo-intialainen yhteisö. Anglo-intialaiset ovat polveutuneet briteistä ja intialaisista, ja heidän keittiönsä on sekoitus intialaista ja britannialaista. Heillä onkin Intiassa pitkä perinne leipomisen saralla.
Löysin paikallislehdestä hauskan reseptin suklaamunien valmistukseen, jonka oli lähettänyt eräs paikallinen anglo-intialainen rouva, Bridget White-Kumar. Hänen bloginsa Anglo-Indian Recipes löytyy täältä. Suklaamunista tuli ihan hauskoja, vaikka ovat ne sen verran raskaita, että ei niitä kovin monta jaksaisi syödä!
Tarvitset:
- 250g tomusokeria
- 50g kaakaojauhetta
- 50g voita t. margariinia
- 1 tl vaniljasokeria (t. uutetta)
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl lämmintä vettä
- 125 g taloussuklaata
Valmistelut:
- Sulata suklaa esim. vesihauteessa.
- Siivilöi kaakaojauhe ja tomusokeri.
- Anna voin pehmentyä.
Valmistus:
- Sekoita kaakaon ja tomusokerin sekaan suola, vaniljasokeri, pehmennyt voi sekä sula taloussuklaa.
- Sekoita hyvin ja lisää vähitellen vettä samalla sekoitellen. Varo, ettei vettä tule liikaa.
- Sekoita seos tasaiseksi massaksi. Jos seos on liian löysää, voi sen laittaa jääkaappiin kovettumaan 1/2h ajaksi.
- Muotoile massasta käsin kananmunan muotoisia suklaamunia ja koristele haluamallasi tavalla, esim. sokerikuorrutuksella t. nonparelleilla.
NOista tulikin kivan näköisiä! Hyvää pääsiäistä Anna:)
ReplyDeleteNämä olivat myös hyvän makuisia, ja kaikki menivät ystävien parempiin suihin!
ReplyDeleteSlurps... mikseivät kaupat ole auki Suomessa pääsiäissunnuntaisin, juoksisin heti hakemaan tarvittavat ainekset ja tekisin noita...
ReplyDeletePlease can i get this recipie in english completely.my email id is janicecastanha86@gmail.com
ReplyDeleteYou can get the recipe from here:
Deletehttp://anglo-indianrecipes.blogspot.in/