Wednesday, April 13, 2011

Mansikkakakkua

DSCN4818

Meillä oli viime viikolla hääpäivä, jonka kunniaksi tein mansikkakermakakkua, sillä täällä sattuu olemaan mansikkasesonki päällä. Mansikkakermakakku on suosikkikakkuani, ja koristelufobina uskaltauduin jopa kokeilemaan tyllaa jonkinlaisen koristelun aikaansaamiseksi. Onhan se haastavaa aloittelijalle, mutta harjoittelemalla sitä kai tulee mestariksi!

Perinteisesti kakun väliin tuli ihan vain kermaa, hilloa/hedelmiä ja tietysti päälle mansikoita. Pohjan valmistin Herkkujen pikkujättiläinen-kirjan hyväksi ja helpoksi todetulla sienikakkureseptillä.

Tarvitset:

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • 3 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistus:

  • Vaahdota munat ja sokeri hyvin.
  • Lisää vesi vähitellen ja vatkaa koko ajan.
  • Siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos.
  • Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 30 min. ajan.

2 comments:

  1. Onpas nätti kakku,hienot pursotuksetkin:) Minä just tänään ostin kilon mansikoita....

    ReplyDelete
  2. No kiitos, Yaelian... minusta olen aika poropeukalo näissä pursotushommissa, mutta joskus pitää kokeilla sitäkin. Ahaa, teilläkin on mansikkasesonki! Nauti ihanista mansikoista!

    ReplyDelete