Wednesday, April 20, 2011

Aloo Raita

Peruna-jogurttikastike.

Raitan eli jogurttikastikkeen voi valmistaa hyvin erilaisista kasviksista, ja tällä kertaa tein sen perunasta. Raitat sopivat hyvin erilaisten intialaisten leipien ja kasvisruokien lisukkeeksi.

Tarvitset:

  • 2 dl maustamatonta jogurttia

  • Vettä

  • 1 iso t. kaksi pientä perunaa

  • 1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)

  • Ripaus chilijauhetta

  • Maun mukaan suolaa

Valmistus:

  • Keitä peruna(t) melko pehmeäksi, ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.

  • Sekoita jogurttiin tarvittaessa muutama ruokalusikallinen vettä ja vispaa, kunnes raita on melko juoksevaa ja tasaista.

  • Paahda jeera kevyesti pannulla tummaksi, murskaa se vaikka kaulimella ja lisää murska raitaan.

  • Lisää loput mausteet, ja nauti intialaisen ruoan lisukkeena.

1 comment: