Peruna-jogurttikastike.
Raitan eli jogurttikastikkeen voi valmistaa hyvin erilaisista kasviksista, ja tällä kertaa tein sen perunasta. Raitat sopivat hyvin erilaisten intialaisten leipien ja kasvisruokien lisukkeeksi.
Tarvitset:
-
2 dl maustamatonta jogurttia
-
Vettä
-
1 iso t. kaksi pientä perunaa
-
1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
-
Ripaus chilijauhetta
-
Maun mukaan suolaa
Valmistus:
-
Keitä peruna(t) melko pehmeäksi, ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
-
Sekoita jogurttiin tarvittaessa muutama ruokalusikallinen vettä ja vispaa, kunnes raita on melko juoksevaa ja tasaista.
-
Paahda jeera kevyesti pannulla tummaksi, murskaa se vaikka kaulimella ja lisää murska raitaan.
-
Lisää loput mausteet, ja nauti intialaisen ruoan lisukkeena.
Hyvää Pääsiäistä =)
ReplyDelete