Friday, January 21, 2011

Cabbage Channa Dhal

Höystö kaalista ja linsseistä.

Otsikko ei ole tällä kertaa hindiksi, koska päätin tehdä kaalia etelä-intialaisvaikutteisesti. Channa dhal on siis puolitettuja kikherneitä ja sopii hyvin yhteen kaalin kanssa. Etelä-intialaiset subzit maustetaan usein  sinapinsiemenillä, currynlehdillä sekä joko punaisilla t. vihreillä chileillä.

Tarvitset:

  • 1/2 kaalin
  • 1/2 dl channa dhalia
  • n. 5 currynlehteä
  • Parin cm pätkä tuoretta inkivääriä
  • 2 vihreätä chiliä (punainenkin käy)
  • Öljyä
  • Mausteita:
    • 1 tl tummia sinapinsiemeniä 
    • 1/3 tl kurkumaa
    • 1/2 tl garam masalaa
    • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Liota linssejä 2 dl vettä 1/2h ajan. Kaada vesi pois, ja keitä linssejä kattilassa, jossa on n. 3dl vettä, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
  • Raasta kaali suikaleiksi.
  • Kuori ja raasta inkivääri.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Lisää sinapinsiemenet, currynlehdet sekä chilit pannulle.
  • Kun sinapinsiemenet alkavat poksahdella, kaada sekaan raastettu inkivääri. Paista hetken ajan.
  • Lisää kaali, ja paista niin kauan, kunnes kaali alkaa olla pehmeää. Lisää kurkuma ja puolet suolasta, ja sekoita hyvin.
  • Kaada sekaan keitetyt linssit ja sekoita hyvin. Paista hetken ajan, ja lisää garam masala ja loput suolasta. Sekoita, ja hauduta vielä parin minuutin ajan.
  • Tarjoa maun mukaan riisin ja sambharin lisäkkeenä tai intialaisten leipien kanssa.

1 comment:

  1. Kiva ja helpolta tuntuva resepti! Kaali on täälläkin just parhaimmillaan,joten täytyy muistaa tämä ohje!

    ReplyDelete