Sunday, January 9, 2011

Goalla syötyä

Olimme joululomalla Goalla muutaman päivän lekottelemassa. Goan kasvisruokaodotukset olivat minulla aika matalalla, sillä Goa on tunnettu kala- ja äyriäisruoikien paratiisina. Emme silti jääneet Goalla nälkäisiksi, sillä kasvissyöjillekin oli tarjolla yhtä sun toista.

Aamu alkaa Goalla usein banaanipuurolla. Miksei tätä tule tehtyä kotona? Helppo, ravitseva ja täyttävä aamiainen.

Monet ruoat oli ihan perusturistimömmöä, kuten tämä enchilada-sörsseli…

…tomaatti-mozzarellasalaatti… (oliko tuossa muuten mozzarellaakin?)

…juusto-naania subzin kera… (miksei juusto-naania näy turistirysien ulkopuolella?)

…ja kiinalaista mömmöä (vegetable fry). Tämä oli kyllä tosi hyvää, mitä lienee siinä olikin – pitää yrittää tehdä kotona.

Jälkiruokana on Goalla usein jäätelöä, eikä sitä kuumassa paikassa paljon muuta jälkiruokaa jaksaisikaan. Magic Italyssa tarjottiin jäätelöä rommilla. Tästä tuli mieleen lapsuuden ajat, jolloin saimme syödä vaniljajäätelöä punssi- ja kahvitilkalla yhdessä aikuisten kanssa. :)

Banoffee Pieta näkyi useimmissa ravintoloissa, mutta maku ei voittanut kotona tehtyä.

Parasta reissussa oli kuitenkin Palolemista löytämämme italialainen ravintola, josta kaverimme kertoivat meille jo etukäteen. Magic Italysta sai liioittelematta parempaa pizzaa ja pastaa kuin mistään muualta Intiasta! Ruoat oli valmistettu autenttisista italialaisista raaka-aineista ja pizzatkin olivat juuri sopivan rapeita. Pomodoro maistui juuri siltä kuin sen pitikin. Magic Italyn ruokiin tuli niin himo, että sinne piti päästä melkein joka päivä takaisin, ja kaikki oli herkullista. Tässä muutamia ruokia, joita siellä maistelimme.

MagicItalyCollage

Nyt, kun näitä kuvia katselee, alkaa tulla uudestaan vesi kielelle! Palolemiin on pakko päästä takaisin, jos ei muuten niin vaikka pizzaa syömään…

IMG_9391

11 comments:

 1. Näyttääpä hyvältä!! Ihania kuvia! Alkoi tekemään mieli banaanipuuroa (mitenkähän se tehdään?) ja banoffee pieta! Ja olin päättänyt, että nyt alan syömään taas terveellisemmin... :) Oikein hyvää uuden vuoden alkua muuten sinne, en ollut vielä sinua onnitellut ollenkaan! :)

  ReplyDelete
 2. Ihania ruokia! Olet kyllä hyvä kuvaaja, :)

  Hyvää uutta vuotta sinullekin!

  ReplyDelete
 3. Aika hassua. Meillä oli Goa toisena vaihtoehtona joululomapaikaksi, mutta päädyttiin kuitenkin Malesiaan, kun ei oltu aiemmin käyty siellä. Goa taitaa olla intialaisten keskuudessa aika suosittu joulunviettopaikka, vai olenkohan ihan väärässä?

  ReplyDelete
 4. Italiansalaatti, voin kuvitella, että banaanipuuro tehdään ihan samalla tavalla kuin normaalikin puuro. Maitoa lisätään varmasti loppuvaiheessa runsaasti ja sitten laitetaan banaanipalat sekaan. Hyvää uutta vuotta sinullekin!

  Anonymous, kiitos... noh itse en pidä itseäni mitenkään hyvänä kuvaajana, mutta näissä kuvissa auttoi varmasti luonnonvalo, jota Goalla oli runsaasti. :)

  Hippu, en osaa sanoa, onko Goa intialaisten keskuudessa suosittu joulunviettopaikka... olimme Palolemissa, joka on ihan täynnä ulkomaalaisia turisteja, etenkin brittejä. Suomalaisiakin nökyi monta. Intialaisia oli tällä kertaa vähemmän - mikä tarkoitti sitä, että rannallakin voi ottaa ihan rennosti, eikä kukaan tullut tuijottelemaan ;-)
  (no offence, intialaiset, mutta intialainen rantakulttuuri on hyvin erilainen kuin länsimaalainen)

  ReplyDelete
 5. Nami,ihania herkkuja Goalla! Tunnen monta,jotka siellä ovat käyneet,mutten olekaan kysynyt mitä siellä syötiin,joten tässä tuli aika hyvä katsaus sellaiseen.-

  ReplyDelete
 6. Hih, kyl näillä herkuttelis!

  Mikä tossa banaanipuurossa on se puuro? Eli manna vai joku jauho vai?

  ReplyDelete
 7. Ent-tu, tuo taitaa olla ihan kaurapuuroa, ja luulen, että siihen on lisätty runsaasti maitoa sekaan ja keitetty hyvin pehmeäksi.

  ReplyDelete
 8. Vielä suositumpi ajankohta kuin joulu, on uuden vuoden aika intialaisille matkailijoille Goassa. Majoitushinnat hyppäävät joissakin majapaikoissa kolminkertaisiksi uudeksi vuodeksi.

  Sanotaan, että Goassa saa harvoin hyvää intialaista ruokaa. Kannattaa melkein suosi joko goalaista tai kansainvälistä keittiötä.
  t. simran

  ReplyDelete
 9. Simran - Olet oikeassa, itsekin olimme tuolla vasta uuden vuoden jälkeen siksi, että majoitushinnat tulivat rytinällä alas - uuden vuoden aikaan ne olivat tuplat ja jopa triplat joissain paikoissa.

  Monissa ravintoloissa intialainen ruoka oli tosiaan ehkä vähän outoa, mutta kahdessa paikassa mieheni piti pohjois-intialaiseesta ruoasta kovasti. Riippuu ehkä myös siitä, mitä tilaa.

  ReplyDelete
 10. niin tutun näköinen tuo puurolautanen. Pikku Miion kanssa joka aamu kavuttiin alakerran ravintolaan banaanipuurolle kun muu perhe vielä nukkuin. Oli vielä niin ihanan rauhallista eikä aurinko paahtanut täysillä...aahhhh.Mä luulin etten ikävöisi goaa ollenkaan mutta tämä sun juttus sai muistot pintaan.. :))

  ReplyDelete
 11. Aivan ihania ruokia! Tuli kyllä nälkä :)

  ReplyDelete