Höystö kaalista ja linsseistä.
Otsikko ei ole tällä kertaa hindiksi, koska päätin tehdä kaalia etelä-intialaisvaikutteisesti. Channa dhal on siis puolitettuja kikherneitä ja sopii hyvin yhteen kaalin kanssa. Etelä-intialaiset subzit maustetaan usein sinapinsiemenillä, currynlehdillä sekä joko punaisilla t. vihreillä chileillä.
Tarvitset:
- 1/2 kaalin
- 1/2 dl channa dhalia
- n. 5 currynlehteä
- Parin cm pätkä tuoretta inkivääriä
- 2 vihreätä chiliä (punainenkin käy)
- Öljyä
- Mausteita:
- 1 tl tummia sinapinsiemeniä
- 1/3 tl kurkumaa
- 1/2 tl garam masalaa
- Maun mukaan suolaa
-
Valmistelut:
- Liota linssejä 2 dl vettä 1/2h ajan. Kaada vesi pois, ja keitä linssejä kattilassa, jossa on n. 3dl vettä, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
- Raasta kaali suikaleiksi.
- Kuori ja raasta inkivääri.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Lisää sinapinsiemenet, currynlehdet sekä chilit pannulle.
- Kun sinapinsiemenet alkavat poksahdella, kaada sekaan raastettu inkivääri. Paista hetken ajan.
- Lisää kaali, ja paista niin kauan, kunnes kaali alkaa olla pehmeää. Lisää kurkuma ja puolet suolasta, ja sekoita hyvin.
- Kaada sekaan keitetyt linssit ja sekoita hyvin. Paista hetken ajan, ja lisää garam masala ja loput suolasta. Sekoita, ja hauduta vielä parin minuutin ajan.
- Tarjoa maun mukaan riisin ja sambharin lisäkkeenä tai intialaisten leipien kanssa.
Kiva ja helpolta tuntuva resepti! Kaali on täälläkin just parhaimmillaan,joten täytyy muistaa tämä ohje!
ReplyDelete