Perunaa vaaleassa cashewpähkinäkastikkeessa.
Ihmettelin, mitä laittaisin ruoaksi, kun jääkaapissa oli vain perunaa ja olen vähän kyllästynyt samoihin perunaruokiin. Mies oli juuri napostelemassa cashew-pähkinöitä, ja hän oivalsi, että voisinkin tehdä shahi aloota eli perunaa cashew-kastikkeessa. Hän oli sitä maistanut ja siitä tykännyt kovasti.
Tein kastikkeen samalla tavalla kuin shahi paneerin kastikkeen, ja hyvää tuli!
Tarvitset:
- 3 perunaa
- 1 dl cashew-pähkinöitä
- 2 dl maitoa
- 2 sipulia
- Öljyä
- Inkivääri-valkosipulitahnaa
- Pari rkl ruokakermaa
- Mausteita:
- ½ tl chilijauhetta
½ tl garam masalaa
½ tl jeeraa (juustokuminajauhetta)
1 tl korianterijauhetta
1 tl sokeria
Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Keitä perunat ‘al dente’ ja leikkaa ne kuutioiksi.
- Liota cashewtä maidossa n. 15 min. ajan. Liotuksen jälkeen soseuta cashewt ja maito yhteen hienoksi soseeksi esim. blenderissä.
- Soseuta sipulit myös hienoksi soseeksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Ruskista inkivääri-valkosipulitahna kevyesti.
- Lisää sipulisose, ja paista seosta keskilämmöllä, kunnes se alkaa olla kullanruskea.
- Lisää mausteet, ja paista hyvin sekoittaen n. minuutin ajan.
- Lisää perunakuutiot, sekoita ja paista hetken ajan.
- Kaada sekaan cashew-maito, ja sekoita uudelleen.
- Lisää sokeri, maun mukaan suolaa ja tarpeen mukaan vettä (n. 1-2 dl). Anna hautua silloin tällöin sekoittaen muutaman minuutin ajan (maito palaa herkästi, joten tarkkaile pannua ja muista sekoitella välistä).
- Mausta vielä ruokakermalla ja tarjoa heti esim. naanin kera.
Kiva, että mieheltäkin tulee kokkausideoita. ;-) Ei meillä vaan... (kun ei se koskaan ole kotona).
ReplyDeleteTämä on varmaan tosi ihana perunaruoka, ja sopii varmaan erityisesti juuri leipien kanssa syötäväksi.