Sunday, December 26, 2010

Nigellan inspiroima yrttileikkuri

Intian keittiössä käytetään kovasti yrttejä, ja mekin lisäämme tuoretta korianteria ruokaan kuin ruokaan. Olen jo kauan tuskaillut yrttien hienontamisen kanssa, ja siksi tämä joululahjaksi saatu yrttileikkuri tuli hyvään saumaan. Olen ihastellut leikkuria jo toistamiseen Nigellan ohjelmissa, ja nyt se pääsee viimein kokeiluun!

Sisältä tulee tällainen alusta – mitäköhän varten lienee…

Ja korianteria monttuun… brutaalia touhua tämä leikkaaminen.

 

Tästä tulee myös ensimmäinen videopostaukseni – laitan tänne videon leikkurikokeilustani. :)

Leikkuri toimii ihan hyvin ja jäljestä tulee hienompaa kuin normaalilla leikkuuveitsellä.

 

Minkälaisia foodie-lahjoja itse saitte jouluna?

11 comments:

 1. Korianteri on pelottavaa... se taitaa olla sellainen yrtti mistä joko tykkää tai sitä inhoaa. Valitettavasti me kumpikin inhotaan.. iiiik! Mutta hieno on kyllä leikkuri!

  ReplyDelete
 2. Laura, minäkin tunnen ihmisiä, jotka eivät pidä korianterista - jopa täällä Intiassa. No, eihän sitä ole pakko lisätä! Itse en pidä mintusta.

  ReplyDelete
 3. KIva leikkuri-Minullakin on tuon tapainen mezzaluna-leikkuri, mutta tuo sinun on hienompi...En vietä joulua,(vaikka olinkin mukana monessa siihen liittyvässä jutussa..) mutta sain sain Suomesta pari lahjaa,tosin en foodie-lahjoja.Sellaisen sen sijaan ostin itselleni,eli tällaisen
  http://www.google.com/products/catalog?hl=en&q=cake+decorating+pen&cid=3486081970321813414&ei=dH0XTcCSOce3-Aa

  ReplyDelete
 4. Ahaa, en tiennytkään, että sitä kutsutaan mezzaluna-leikkuriksi. Puolikuu, siis? Aina sitä oppii jotain uutta :)

  Vau! Tuo koristelukynä olisi kyllä tosi kätevä. Raportoi sitten, miten se toimii!

  ReplyDelete
 5. Oliskohan vuoden turjake!

  Mikäli keittiössä on tilaa niin näppärä varmasti kuukauden harjoittelun jälkeen. Olikos ohjeissa lupaa käyttää muuhunkin?

  Nyt sulla on kaikkee, muutakin kuin kivat sivut.

  ReplyDelete
 6. Qulinaristi, ei tämä minulle ainakaan ole turjake, koska päivittäin laitan ruokaan yrttejä. Ja tällä tosiaan sujuu nopeammin tuo leikkaus kuin normaalilla veitsellä, ja jäljestä tulee hienompaa. Miksei sitä voisi käyttää muidenkin kasvisten leikkaamiseen.

  ReplyDelete
 7. Hauska video! :-D Nauratti tuo "aika brutaalia touhua" -kommentti!

  Miten muuten tuon leikkurin pesuoperaatio, kun se näyttää olevan puuta? Pesetkö leikkurin ihan vedellä? Mä olen itse aika huono hankkimaan mitään keittiötyökaluja, kun mua aina rasittaa se niiden peseminen, ja tilaakin ne usein vievät. Mutta hyvinhän tuo ainakin näyttää toimivan.

  Minäkään en muuten ole jotain syystä koskaan oikein oppinut pitämään mintusta. Korianteri kyllä menee! :-)

  ReplyDelete
 8. Hippu, hyvä kysymys - puiset keittiövälineet mädäntyvät helposti täällä kosteassa ilmastossa. Olen pyyhkinyt alustan ihan vaan märällä rätillä, mutta jos joku keksii paremman tavan puhdistaa sitä, ehdotukset ovat tervetulleita! Toki voi tämän leikkurin kanssa käyttää normaalia leikkuulautaakin.

  ReplyDelete
 9. Puisia välineitä on syytä öljytä puuöljyllä, jotta ne kestävät. Silloin ne hylkivät vettä ja muutakin mömmöä. Öljyä tarvitsee sivellä useampia kerroksia, jotta se imeytyy kunnolla ja uusia aikanaan käsittely jälleen. Käytön jälkeen on syytä muistaa kuivata huolellisesti välineet, joskin ilmastonne kosteus tuppaa homehduttamaan myös aika herkästi:) Ehkä termiitit eivät iske keittiötyövälineisiin, kun ne ovat ahkerassa käytössä:) Rautakauppiaasi tai puuseppäsi tiennee puuöljyn kyllä - esim. teakia öljytään teaköljyllä, tuo ei kyllä ollut kai teakia, vaan jotain muuta, mutta kysäisehän. Tammitasomme kotona ja koivutasomme mökillä kestävät kovaa keittiökäyttöä ja niille on myyty ihan reilusti puuöljynimellä öljyä.

  t äiti

  ReplyDelete
 10. Hyvää Uutta Vuotta Anna! Minun mielestä helpoin tapa hienontaa kaikenlaisia yrttejä (esim. korianteri, basilika, tilli..) on laittaa ne reunalliseen kuppiin ja leikellä niitä saksilla :) Saa myös ihan pientä silppua!

  ReplyDelete
 11. Hyvää uutta vuotta sinullekin, Janika!

  Kyllä se leikkely saksillakin sujuu, jos kärsivällisyys leikkelyyn riittää. Mutta omasta mielestäni tällä mezzalunalla saa pienintä silppua. Kaikki tekee siten, miten helpoimmalta tuntuu!

  ReplyDelete