Friday, December 24, 2010

Intialaista joulua

Intiassakin vietetään joulua, mutta paikallinen joulu poikkeaa suomalaisesta kovasti. Paikallisilla kristityillä joulu perustuu joulukirkossa käyntiin ja hyväntekeväisyyteen. Jouluna annetaan lahjoja kodin apulaisille, mutta perheen kesken lahjat eivät ymmärtääkseni ole tärkeässä asemassa. Joululauluja käydään laulamassa ovelta ovelle – tosin vain oman seurakunnan jäsenten koteihin, sillä uskontokuntia on useita erilaisia kristittyjenkin kesken. Jouluruoka eroaa kovasti eri perheestä toiseen, mutta yhdistävänä tekijänä on perinteinen luumukakku.

Joulukuuset ja erilaiset koristeet ovat suosittuja Intiassa kristittyjen kesken. Omaan makuuni paikalliset koristeet ovat kuitenkin aika räikeitä. Joulukuuset ovat yleensä keinotekoisia, muovista valmistettuja.

Meillä juhlitaan joulua tänä vuonna henkilökohtaisista syistä hyvin hiljaisesti, mutta kuusen ehdimme jo sentään hankkia. Me haimme puutarhalta ihan oikean kuusen – tai oikeastaan joulupuun – vai onko tämä kasvi?

 

En tiedä kyseisen kasvin nimeä, mutta kyllä se tuoksuu ihan kuuselta. Joulun jälkeen kuusi ei lennäkään kaatopaikalle, vaan jatkaa elämäänsä parvekkeella parvekekasvina. Saa nähdä, jos se jaksaisi toimia joulukuusena vielä ensi jouluna?

 

Kuten näkyy, koristelin kuusen hyvin kevyesti, sillä siihen ei kannata ripustaa kovasti painavia koristeita. Pidän näistä kashmirilaisista puutähdistä, jotka on maalattu käsin.

Tilda-tyyliset sydämet ompelin aikaisemmin tänä vuonna, ja ne sopivatkin kuuseen mielestäni hyvin.

 

Nämä viime jouluna lahjaksi saadut kultaiset Unicefin koristeet ovat mielestäni herkkiä ja kauniita.

 

Rauhallista joulunaikaa blogini lukijoille! 

10 comments:

 1. Rauhaisaa ja makoisaa joulua!:)

  Kaunis kuusi! Se taitaa olla monivuotinen huonekasvi nimeltään huonekuusi. Minulla on joskus ollut sellainen. Toivottavasti saat sen menestymään, niin on joka joulu kuusi valmiina.:)

  ReplyDelete
 2. Kiitos samoin, KMSU! Minustakin tämä näyttää huonekuuselta, mutta puutarhalta sanottiin, että päivän jälkeen se pitäisi viedä ulos, eli se tarvitsee kovasti valoa. Tästä ei koko näy, eli tämä on melkein minun mittaiseni, ja puutarhalla oli vielä isompia. En raaskinut sen isompaa ottaakaan...

  ReplyDelete
 3. Hyvää Joulua! Täälläkään ei joulua yleisesti vietetä,mutta tiettyjen väestönosien keskuudessa kylläkin,joten jonkun verran näkee joulua täälläkin.Jos menee Nasaretiin,niin silloin sitä näkee enemmänkin-KIva tuo kuusikasvi!

  ReplyDelete
 4. :-) Hieno kuusi ja minusta erittäin hienoja nuo intialaiset jouluperinteet - että lahjoja saavat ne jotka niitä tarvitsevat, eivät kenties materiaan jo hukkuvat sukulaiset!

  ReplyDelete
 5. Myöhästyin hyvän joulun toivotuksista, joten toivottelenkin nyt sen sijaan hyvää uutta vuotta! :-)

  ReplyDelete
 6. Hei! En enää muista miten tänne löysin, mutta herkullisista kasvisruokaohjeista innostuneena olen löytänyt itseni täältä jo monta kertaa. Nyt ajattelin jättää puumerkin käynnistäni. :)

  Hyvää uutta vuotta! toivottaa Muru

  ReplyDelete
 7. Muru, kiitos kommentista ja kiva, kun kävit :)

  ReplyDelete
 8. Hei!
  Toivottavasti et pahastu, että otin osan tekstistäsi (lähdeviittausten kera toki) Kehitysmaayhdistys Tasajako ry:n blogin joulukalenteriin? Kerromme joulukalenterissa tuottajamaidemme joulunvietosta ja koska Maailmankauppa Tasajaolle tulee paljon tuotteita Intiasta, oli se luonnollinen aloitusmaa.

  http://tasajako.wordpress.com/2011/12/01/joulukalenteri-1-paiva/#more-393

  ReplyDelete
 9. Hei Korppisusi! En pahastu ollenkaan, kiva kuulla, että intialaisten joulunvietto kiinnostaa. Hauska idea joulukalenterille!

  ReplyDelete