Intiassa voi yhdistellä oman maun mukaan melkein mitä tahansa kasviksia, joista voi tehdä ns. kuivan subzin (curryn). Kaalin (bandh gobhi) ja herneen (matar) yhdistelmää en ollutkaan vielä kokeillut, mutta ne sopivatkin hyvin yhteen.
Tarvitset:
- n. puolikas kaali
- 1-2 dl herneitä
- Öljyä
- Mausteita:
- 1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
- ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)
- 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
- Ripaus kurkumaa
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 1/2 tl korianterijauhetta
- 1/2 tl garam masalaa
- Ripaus amchooria (mangojauhe)
- Maun mukaan suolaa
-
Valmistelut:
- Sulata herneet, jos käytät pakasteherneitä.
- Viipaloi kaali parin sentin mittaisiksi ohuiksi viipaleiksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla.
- Kuullota jeeraa öljyssä, kunnes siemenet alkavat poksahdella.
- Lisää asafoetida, ja varovaisesti inkivääri-valkosipulitahna. Kääntele hetken ajan.
- Kaada sekaan kaali ja herneet.Sekoita.
- Lisää kurkuma, chilijauhe, korianterijauhe ja puolet suolasta. Sekoita hyvin, ja anna hautua n. 10 min. ajan.
- Lisää vielä amchoor ja garam masala, ja hauduta, kunnes kaali on kypsää mutta hieman rapeaa.
- Tarjoa intialaisten leipien kera.
Hei mä ostin juuri eilen kaalia, ja mietin kuumeisesti, mitä siitä tekisin. Tämä tuli kuin tilauksesta! :-)
ReplyDeleteMmm,herkullinen kaaliohje,kiitos!
ReplyDeleteIhanan ja keveän näköinen herkku taas :)
ReplyDeleteThis is one of my favorite preparations with bandh gobhi. Simple yet so delicious :)
ReplyDelete