Friday, July 8, 2011

Aam Ka Panna

Mausteinen mangomehu.

Intialaiset sekoittavat mielellään makeita, suolaisia ja tulisia makuja keskenään eri ruokalajeissa. Aam Ka Panna on yksi tällainen ruokalaji; normaali mangomehu maustetaan sokerin lisäksi erilaisilla mausteilla. Aam Ka Panna maistuu miehelleni kuumana kesäpäivänä – itse pysyttelen normaalissa makeassa mangomehussa.

Tarvitset:

  • 1 iso raaka vihreä mango (t. 3 pientä)
  • Tarpeen mukaan vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 tl jeerajauhetta (juustokumina)
  • 5 mustapippuria rouheena
  • Maun mukaan mustaa suolaa
  • Ripaus asafoetidaa (hajupihka)

Valmistus:

  • Keitä mangot vedessä kypsiksi (minulla meni n. puoli tuntia).
  • Kuori mangot ja soseuta ne esim. blenderissä. Siivilöi sose kattilaan.
  • Lisää soseen joukkoon sokeri ja mausteet sekä sen verran vettä, että soseesta tulee juoksevaa mehua (minulla meni n. 7 dl vettä).
  • Kiehauta mehu, jotta mausteet imeytyvät juomaan kunnolla.
  • Anna mehun jäähtyä. Tarjoa kylmänä ja lisää halutessasi jääpaloja.

5 comments:

  1. Tuo jeeran lisäys mangomehun joukkoon kuulostaa hieman oudolta,mutta muuten tekee juuri nyt kauheasti mieli mangomehua!

    ReplyDelete
  2. Yaelian, jeeran lisääminen juomiin on tyypillinen pohjois-intialainen tapa, eli sopii heidän makuunsa. Kokikseenkin lisätään usein jeeraa ja muita mausteita. Itsekään en ole näihin makuihin täysin tottunut, eli miehelle vaan teen tällaisia :)

    ReplyDelete
  3. Tulipas ikävä Intian mangoja!

    ReplyDelete
  4. Hyvin kiehtovaa! :)

    Eräs intialainen tuttavani teki minulle kiehtovan annoksen vesimelonia, suolaa ja joitain muita mausteita. Makuelämys oli perin outo, mutta kiehtova.

    ReplyDelete
  5. Reetta, tuo kuulostaa chaatilta. Oudon kuulosta mutta kuulostaa hyvin intialaiselta!

    ReplyDelete