Sunday, June 19, 2011

Mangomehun valmistus tuoreista mangoista

Mangolinjalla jatketaan ennen kuin sesonki päättyy!

Mietin, mitä tehdä mangomessuilta ostamillani Dasheri-mangoillani, jotka soveltuvat paremmin soseeksi kuin sellaisenaan syödyiksi. Pyysin appeani opettamaan minulle, miten hän valmistaa mangomehua suosikkimangoistaan, ja mikä sen virkistävämpää kuumana päivänä!

Mangomehua voi valmistaa myös monista muista lajikkeista, jotka ovat helposti soseutuvia, kuten aiemmin mainitsemani Sindhura ja Raspuri-mangot. Mangon tulee olla kypsä ja pehmeähkö tässä vaiheessa.

Näin appeni valmistaa mangomehun kolmesta pikkumangosta.

1. Otetaan mango ja puristellaan sitä kaksin käsin joka puolelta hyvin niin, että se alkaa olla todella pehmeä ja hedelmäliha alkaa tuntua soseelta.

2. Leikataan mangon kanta irti.

3. Puristetaan mangon siemen ulos kantaan tehdystä reiästä.

4. Puristetaan mangosta hedelmäliha ulos huolellisesti kulhoon. (Jos siemenen ympärillä on vielä hedelmälihaa kiinni, senkin voi lisätä).

5. Otetaan toinen kulho ja siivilä. Kaadetaan hedelmäliha siivilään…

…lisätään samalla vettä vähitellen ja puristetaan kaikki hedelmäliha siivilän läpi samalla lusikalla painellen. Minulla mehuun meni n. 3 dl vettä.

6. Lisätään mehuun maun mukaan sokeria ja sekoitetaan huolellisesti.

7. Kaadetaan mehu laseihin ja laseihin voi lisätä vielä pari kuutiota jäätä. Nautitaan heti!

6 comments:

 1. Tuota mehua joisin mielelläni juuri nyt...Tänään torilla näin ensimmäiset mangot,mutta olivat vielä kalliita...

  ReplyDelete
 2. Tuota mehua joisin mielelläni juuri nyt... No chance, olen Suomessa ;-) Täältä olen löytänyt vain tärpätiltä maistuvia mangoja.

  ReplyDelete
 3. Kylläpoä tuollainen maistuisi:) Miksei tuo puolisosikin mehu - se kuulosti maukkaalta sekin.

  ReplyDelete
 4. Onnistuukohan tämä suomessa myytävistä mangoista? Ne ovat kyllä hirmuisen raakoja ostettaessa, menee varmaan viikko kypsyttäessä kotona syöntikuntoon, vaikka ei ne silleenkään kovin mehukkaita tai pehmeitä ole :D Tykkään hirmuisesti mangosta!

  Ja kyllä, mustikkapiirakka on ihanaa!

  ReplyDelete
 5. Cebic, kyllä tämä varmasti onnistuu, jos ostaa mangot kesähelteellä ja kypsyttää niitä ensin muutaman päivän. Eli nyt voisi olla otollinen aika valmistaa mangomehua, jos mangoja löytyy kaupasta :)

  ReplyDelete
 6. Is it okay to use a ripe mango instead of green mango?

  ReplyDelete