Kuiva subzi maissista ja vihreästä paprikasta ilman öljyä.
Kokeilin vielä yhtä reseptiä Sanjeev Kapoorin No Oil-kirjasta. En ollut ihan vakuuttunut intialaisten reseptien toimimisesta öljyttä. Tämä resepti on ihan normaali subzi, teflon-pannulla valmistettuna ilman öljyä.
Valmistus oli hieman hankalaa öljyttömyyden vuoksi – sipuli tahtoi taas tarttua mausteineen pannuun kiinni, eivätkä (miehen mukaan) mausteet imeytyneet kasviksiin kunnolla ilman öljyä.
Tarvitset:
- 2 dl maissia (tölkki- tai pakastemaissi)
- 2 vihreätä paprikaa
- 2 tomaattia
- 1 sipuli
- Tuoretta korianteria
- Mausteita:
- 1 tl jeeraa (juustokuminan siemenet)
- 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 tl korianterijauhetta
- 1 tl juustokuminajauhetta
- 1/3 tl kurkumaa
- 1/2 tl garam masalaa
- 1/2 tl amchooria (mangojauhe)
- Maun mukaan suolaa
- Keitä maissia vedessä n. 10 minuuttia, kunnes se on kypsää.
- Silppua sipuli ja leikkaa tomaatti kuutioiksi.
- Leikkaa paprika n. 1 1/2 cm kokoisiksi paloiksi.
- Lämmitä pannu. Lisää jeera pannulle, ja paahda sitä, kunnes siemenet alkavat tummua.
- Lisää sipulisilppu. Ruskista sipulit kevyesti.
- Lisää inkivääri-valkosipulitahna, ja kääntele seosta pannulla parin minuutin ajan.
- Lisää chili, kurkuma, korianteri ja jeerajauhe. sekoita hyvin.
- Lisää tomaatit ja maun mukaan suolaa. Paista tomaatteja, kunnes ne ovat pehmenneet. Kaada sekaan n. 1 dl vettä, ja sekoita hyvin.
- Kaada sekaan paprikapalat, maissi sekä garam masala. Sekoita ja hautua n. 10 min. ajan, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Lisää lopuksi amchoor ja tarkista maku. Koristele korianterinlehdillä.
- Tarjoa intialaisten leipien kera.
Se ongelma taitaakin olla nimenomaan siinä, että suurin osa mausteiden makuaromeista on rasvaliukoisia, eivätkä ne siksi rasvattomassa kokkauksessa saavuta parasta syvyyttään.
ReplyDeleteOlen muuten huomannut, että keraaminen pannu toimii huomattavasti paremmin kuin tefloninen - myös ilman öljyä. Meillä on nyt käytössä Hackmanin Rotisser-paistokasari, enkä pois vaihtaisi.
Ihanat mausteet tuossa,mikä tuo maissijauhe muuten on?Itsellänikin on Fannyt tavoin keraaminen pannu,jossa öljyttä paistaminen sujuu ihan mukavasti.
ReplyDeleteOhhoh, Yaelian - tuli epähuomiossa kirjoitusvirhe! Piti kirjoittaa mangojauhe, eli kuivatusta mangosta valmistettu jauhe.
ReplyDeleteFanny, en olekaan kokeillut tuollaista keraamista pannua. Eikö siihen tosiaan tartu ruoka? Pitäisiköhän hankkia tuollainen, niin voisi ainakin hieman vähentää öljyn käyttöä.
Hain paketin tänään postista. Kiitos!:) Teen siitä vielä omaan blogiinkin postauksen, kunhan ehdin.
ReplyDeleteHyvän näköistä on tämä! Aineksetkin on sellaisia minulle mieleisiä. Täytyisikin ottaa oikein tavoitteeksi kokeilla joitain intialaisia ruokia.:)
Hyvä kuulla, KMSU - mietinkin tänään, että olikohan paketti päässyt perille. Toivottavasti ei ollut ihan hirveessä kunnossa...
ReplyDeleteKuvasta päätellen teillä maissinjyvät on aikas isoja - mut onpa herkullisen näköinen ateria! ^^
ReplyDeletehehe, Ent-tu - itse asiassa, maissinjyvät ovat samankokoisia, mutta pannu on pieni :)
ReplyDeleteAnna, ensimmäisillä käyttökerroilla seisoimme miehen kanssa yhdessä hellan ääressä siunailemassa ääneen pannua, johon ei jumahda sipulit kiinni. :D Että juu, toimii se.
ReplyDeleteKuitenkin mielestäni varsinkin intialainen ruoka vaatii öljyä. Ei nyt välttämättä desiä per ruokalaji, mutta öljyttömänä se ei vaan maistu yhtä hyvältä.
Fanny, hehhehhee! Ainakin minun vanhoilla tefloneillani rukoiltua tulee kovasti!
ReplyDeleteNiinpä - suuremmalla öljymäärällä nämä yleensä maistuvat paremmalta, mutta sitten on heitä, joilta öljy on kiellettyä - verenpainepotilaat jne. joiden pitää rajoittaa öljyn käyttöä. sitten tällaiset keittokirjat ja reseptit ovat hyödyllisiä.