Tuesday, October 19, 2010

Peanut Masala

Peanut Masala eli maustetut maapähkinät on herkullinen snack illanistujaisiin. Tätä tarjoillaan Intiassa usein ravintoloissa drinkkien kera – sitruunan happamuus, chilin tulisuus ja pähkinöiden rapeus tekevät siitä ideaalin naposteltavan drinkkien kaveriksi. Tämä on helppo valmistaa kotioloissa – suosittelen!

Tarvitset:

  • 2 dl maapähkinöitä
  • 1 sipuli
  • 1 tomaatti
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 vihreätä chiliä
  • Kourallinen tuoretta korianteria 
  • Suolaa, pippuria

Valmistelut:

  • Paahda pähkinät kevyesti pannulla. Poista kuoret halutessasi, jos kuoret ovat jäljellä.
  • Silppua sipuli ja tomaatti ja tomaatti pieniksi kuutioiksi sekä chili ja korianteri hienoksi silpuksi.

Valmistus:

  • Sekoita ainekset yhteen, ja tarjoa!

6 comments:

  1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Voisi varmaan kokeilla myös muita pähkinöitä tai vaikkapa kikherneitä?

    ReplyDelete
  2. Kiva resepti;pistänkin korvan taakse;D

    ReplyDelete
  3. Otto, olen postannut aikaisemmin samantapaisen reseptin kikherneistä ja maissinjyvistä. Molemmat ovat hyviä. Muita pähkinöitä voisi kokeilla myös :)

    Joo kannattaa kokeilla, Yaelian!

    ReplyDelete
  4. Hyvännäköistä ja värikästä!:)

    ReplyDelete
  5. Hyvää, kiitos reseptistä. Chili on sopiva tujaus tulisuutta, tomaatit meheviä, korianteri aromikas ja paahdetut pähkinät tuovat rapeutta. Pitäisikö tätä snacksiä syödä sormin, vai jonkin chipsin tapaisen avulla?

    ReplyDelete
  6. Nona, kiva, jos tykkäsitte!

    Tätä syödään yleensä lusikalla, mutta ihan oman maun/tavan mukaan :)

    ReplyDelete