Wednesday, May 30, 2012

Garam Masalan valmistus

Olipas jo aikakin, että postaisin reseptin garam masalan valmistukselle!

Garam masala on etenkin Pohjois-Intiassa päivittäin käytetty yleismaustesekoitus erilaisten kasvisruokien maustamiseen. Garam Masalaa voi valmistaa eri mausteista oman maun mukaan, ja siitä näkeekin monia eri yhdistelmiä – ei ole siis yhtä oikeaa tapaa valmistaa sitä. Itse valmistin garam masalan anoppini tapaan. Maun mukaan siihen voi lisätä myös esim. chilijauhetta ja sarviapilan siemeniä, ja korianterijauheen voi jättää poiskin.

Monesti garam masalan ainekset lisätään sellaisenaan kuumaan öljyyn ruokaa valmistettaessa. Vaihtoehtoisesti ruokaan voi lisätä tätä jauheversiota, jota itse suosin, sillä en mielellään syö isoja paloja neilikkaa, kardemummaa jne. Jauhe lisätään ruokiin valmistuksen loppuvaiheessa.

Ihana tuoksu tulvi asuntoomme tätä valmistettaessa – kuin jouluna konsanaan!

Vasemmalta myötäpäivään: jeeraa, kardemummaa, pippuria, neilikkaa, kanelia, laakerinlehteä ja muskottikukkaa.

 

Yhtä maustepurkkia varten tarvitset:

  • 10g neilikkaa
  • 10g mustapippuria
  • 10g kardemumman siemeniä
  • 10g kanelia
  • 10g jeeraa (juustokuminan siemeniä)
  • 10g laakerinlehteä
  • 10g muskottikukkaa
  • 20g korianterijauhetta

Valmistus:

  • Paahda kardemumman siemenet ja jeera pannulla kevyesti erikseen.
  • Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen (dry grinder) ja jauha hienoksi jauheeksi.
  • Purkita ja nauti tuoksusta!

5 comments:

  1. Kiva että laitoit ohjeen tästä !Olen kerran ostanut ViiVoanista Helsingissä pussin,jossa oli valmiina kaikki maustesekoitusta varten tarvittavat ainekset,siis kokonaisina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minäkin olen nähnyt noita kaupoissa, koska usein tosiaan ainekset laitetaan kokonaisina. Joihinkin ruokiin, esim. Pulaoon ne sopivat hyvin.

      Delete
  2. Itse tykkään käyttää Garam Masalaa nimenomaan jauheena. Sitä on niin helppo ostaa maustepuodeista, ettei ole tullut mieleenkään, että sitä voisi itsekin valmistaa. :P

    Muskotinkukka oli yllätys samoin kuin laakerinlehti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minäkin ostan jauheen yleensä kaupasta, mutta se on todellakin helppo valmistaa ja tämä kotonatehty on varmasti parempaa, vaikka maksaakin vähän enemmän.

      Muskotinkukkaa eivät kaikki lisää garam masalaan, mutta näin ainakin anopin luona :)

      Delete
  3. Kuulostaa hauskalta, käydäänpä vilkaisemassa!

    ReplyDelete