Thursday, May 3, 2012

Marsipaanikokeilu: Android-kakku

Valmistin uudelleen samaa marsipaanitaikinaa, josta tein marsipaanimunia pääsiäiseksi, tarkoituksena kokeilla marsipaania kakun päällysteeseen ja koristeisiin. Sama taikina toimi erittäin hyvin, oli melko helppoa käsitellä ja helppo värjätä. Koristeita tästä oli mielestäni helpompi tehdä kuin vaahtokarkkitaikinasta, vaikka vaahtokarkkitaikina on ehkä hieman parempaa maultaan.

Tuloksena tällainen vähän kiireessä väsätty kakku teknologianörtille ja Android-fanille!

Android2 (2)

Itse kakun ulkonäköön en ole kovinkaan tyytyväinen, sillä en ehtinyt viimeistellä sitä kunnolla enkä lisätä suunnittelemiani yksityiskohtia, mutta olen mielissäni, että marsipaanitaikina oli niin helppo valmistaa. Ja kakun saaja onneksi tunnisti, mistä koristelussa oli kysymys!

Kakku oli pieni neljän munan sienikakku, jonka kostutin maidolla. Väliin tuli herkullista mansikkamoussea tuoreista mansikoista.

Marsipaanitaikinaan tuli:

  • 250g manteleita

  • 250g tomusokeria

  • 2 valkuaista

  • Tippa manteliesanssia

Täältä ei saa kuorittuja manteleita, joten keitin manteleita ensin hetken aikaa, ja niiden pehmennyttyä hieman kuorin mantelit käsin. Sitten valmistin rouheen monitoimikoneessa ja sekoitin muut ainekset sekaan, ja vaivasin taikinaksi. Lopuksi värjäsin taikinan jauhemaisilla elintarvikeväreillä.

1 comment:

  1. Hih,tuohan on ihan kuin puhelimeni näytöltä ....;D

    ReplyDelete