Nyt, kun parvekettamme koristaa taas uudet italialaiset yrtit, pastaa oli saatava! Muutamassa blogissa (mm. Lettupannu) on näkynyt viime aikoina erilaisia porkkanapastoja, ja minäkin päätin valmistaa omanlaiseni version ruoasta paikallisten raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Pinjansiemenet olisivat varmaan sopineet tähän paremmin, mutta kyllä cashewtkin proteiinipaukusta kävivät.
Kastikkeeseen tuli:
- 2 porkkanaa
- 1/2 sipuli
- 3 valkosipulin kynttä (täällä 5 pientä)
- Kourallinen cashew-pähkinöitä
- Tuoreita yrttejä (oregano ja basilika)
- 1 rkl voita t. margariinia
- n. 1 dl maitoa
- Tilkka kermaa
- Juustoraastetta
- 1 kasvisliemikuutio 1/2 litraan vettä
- Suolaa ja mustapippuria
Valmistelut:
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
- Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit hienoksi silpuksi.
- Silppua cashewt rouheeksi ja hienonna yrtit.
Valmistus:
- Keitä pasta (minulla täysjyväspaghettia) kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä, kunnes se on ‘al dente’.
- Sillä aikaa lämmitä voi pannulla. Kuullota valkosipuli ja sipuli voissa kevyesti.
- Lisää porkkanasiivut ja cashewt, ja paista parin minuutin ajan.
- Lisää 1-2 dl keitinvettä, ja anna hautua muutaman minuutin ajan.
- Lisää kastikkeeseen maitoa, ja jatka hauduttamista.
- Lisää lopuksi juustoraaste, mausteet, yrtit ja kerma, ja sekoita.
- Sekoita kastike pastan sekaan ja koristele tuoreilla yrteillä.
No comments:
Post a Comment