Sunday, May 27, 2012

Porkkanapasta

DSCN5682

Nyt, kun parvekettamme koristaa taas uudet italialaiset yrtit, pastaa oli saatava! Muutamassa blogissa (mm. Lettupannu) on näkynyt viime aikoina erilaisia porkkanapastoja, ja minäkin päätin valmistaa omanlaiseni version ruoasta paikallisten raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Pinjansiemenet olisivat varmaan sopineet tähän paremmin, mutta kyllä cashewtkin proteiinipaukusta kävivät.

Kastikkeeseen tuli:

  • 2 porkkanaa
  • 1/2 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä (täällä 5 pientä)
  • Kourallinen cashew-pähkinöitä
  • Tuoreita yrttejä (oregano ja basilika)
  • 1 rkl voita t. margariinia
  • n. 1 dl maitoa
  • Tilkka kermaa
  • Juustoraastetta
  • 1 kasvisliemikuutio 1/2 litraan vettä
  • Suolaa ja mustapippuria

Valmistelut:

  • Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
  • Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit hienoksi silpuksi.
  • Silppua cashewt rouheeksi ja hienonna yrtit.

Valmistus:

  • Keitä pasta (minulla täysjyväspaghettia) kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä, kunnes se on ‘al dente’.
  • Sillä aikaa lämmitä voi pannulla. Kuullota valkosipuli ja sipuli voissa kevyesti.
  • Lisää porkkanasiivut ja cashewt, ja paista parin minuutin ajan.
  • Lisää 1-2 dl keitinvettä, ja anna hautua muutaman minuutin ajan.
  • Lisää kastikkeeseen maitoa, ja jatka hauduttamista.
  • Lisää lopuksi juustoraaste, mausteet, yrtit ja kerma, ja sekoita.
  • Sekoita kastike pastan sekaan ja koristele tuoreilla yrteillä.

No comments:

Post a Comment