Saturday, April 28, 2012

Marsipaanipääsiäismunat

Marsipaanimunat2 (2)

Vappu on jo tuloillaan, mutta minulta jäi yksi pääsiäisresepti postittamatta. Viime vuonna tein pääsiäiseksi anglo-intialaisen reseptin mukaan suklaamunia, ja tällä kertaa tein marsipaanimunia. Tällä kertaa saman rouvan resepti ei toiminut minulla ollenkaan, joten kehittelin aivan oman reseptini.

Marsipaanimunat2 (1)

Anglo-intialaiseen tapaan munat kuorrutetaan royal icing-sokerikuorrutteella, minkä jälkeen munat voi vaikka maalata elintarvikeväreillä. Itse kuorrutin munat valkoisella suklaalla, jolloin niistä tuli ekstra herkullisia!

Aikaisemmin en pitänyt marsipaanista, mutta näiden pääsiäismunien myötä siihen on tullut ihan himo! Ajattelin valmistaa samaa marsipaanitaikinaa uudelleen kakun päällystämistä varten (ilman ruusuvettä tosin).

12 munaa varten tarvitset:

  • 250g manteleita
  • 250g tomusokeria
  • 2 valkuaista
  • Tippa ruusuvettä
  • Tippa manteliesanssia
  • (valkoista suklaata ja nomparelleja)

Valmistus:

  • Hienonna mantelit monitoimikoneessa hienoksi jauhoksi (t. voit käyttää valmista mantelijauhoa).
  • Lisää jauhon sekaan valkuainen, ruusuvesi ja manteliesanssi, ja pyöräytä vielä kerran monitoimikoneessa.
  • Ala lisätä tomusokeria samalla sekoittaen, kunnes taikina alkaa olla sopivan jämäkkää. (itse vaivasin taikinan käsin).
  • Muotoile taikinasta 12 pientä munanmuotoista makeista.
  • Sulata suklaa vesihauteessa, ja pyöräytä valmiit munat suklaassa. Koristele esim. nomparelleilla.

5 comments:

  1. Reissusta palattu takaisin koti-Suomeen. Kaipailit ravintolakokemuksiamme matkallamme ja tässäpä niitä. Bangaloressa käytiin Fat Chef -nimisessä paikassa ja ruoka oli oikein hyvää, itse tilasin kasvislasagnen, mutta muutkin olivat omiinsa tyytyväisiä. Bangaloren copper chimney ei vakuuttanut, vaikka Chennaissa siitä pidettiinkin. B'loressa käytiin myös Rajdhanissa (kys. päivän menu ei ehkä ihan ollut omaan makuuni, mutta ihan hyvää kuitenkin) ja yllättäin tykättiin myös tosi paljon Taco Bellin kasvisruokavaihtoehdoista ja harmittaa kun kyseistä lafkaa ei Suomessa taida vielä olla ja jos tulisikin niin kasvisruokavaihtoehtoja ei varmastikaan niin montaa olisi.

    Chennaissa käytiin VegNation-nimisessä ravintolassa (ketju mitä ilmeisimmin), ja ruoka ei nyt mitään kovin erikoista ollut, ihan peruskamaa. Käytiin myös Flower Drum -nimisessä kiinalaisessa, pelkkää kavisruokaa tekevässä ravintolassa ja ruoka oli oikein hyvää.

    Lomailtiin myös pari päivää Mahabalipuramissa ja Radisson Blu:n ruoat oli oikein hyviä ja resortti muutenkin miellyttävä.

    Muuten taidettiinkin syödä aika pitkälti kotiruokia. Itse sain parin päivän vatsataudin jostain ruoasta, joka tosin hoitui nopeasti apteekista haetuilla napeilla. Muut onneksi säilyivät siltä. Kaikkea mahdollista syötiin jätskeistä salaatteihin. Kiva, mutta kuuma reissu oli. :)

    ReplyDelete
  2. *säilyivät = säästyivät

    ReplyDelete
  3. Hauskaa kuulla, että teillä oli mukava reissu! Kiitos ravintolavinkeistä. Tuolla Fat Chefissä en olekaan koskaan käynyt, ja Flower Drum kuulostaa myös hyvältä, koska kiinalaisista ravintoloista saa harvemmin hyvää kasvisruokaa.
    Taco Bellistä saakin aika hyviä juttuja pikkunälkään :)
    Harmi, että tulitte taas kipeiksi, mutta sitä on kai vaikea Intiassa välttää...

    ReplyDelete
  4. Aikamoisen monimutkaisia pääsiäismunia olet tehnyt! Varmaan hyviä mutta aikaa ja vaivaa on ollut paljon!

    Toivotan Sinulle ja perheellesi Oikein Iloista Vappua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itse asiassa nämä oli aika helppo valmistaa! Monitoimikoneella kun rouheen saa helposti tehtyä muutamassa sekunnissa. Mutta suklaakoristelu oli näistä ehkä se hankalin vaihe.

      Hauskaa vappua sinullekin Pullamummo!

      Delete