Sunday, April 22, 2012

Vilkaisu vauvan nurkkaukseen

Vauvan huonekaluista on kyselty, joten laitan lisää sisustusaiheista postausta heille, joita sellaiset kiinnostavat!

Selvennykseksi nyt näin aluksi, meidän vauvalla ei siis ole omaa huonetta, vaan nurkkaus makuuhuoneessamme. Vauva siirtyy omaan huoneeseensa vasta hieman isompana.

Intiassa ei ole vielä Ikeaa (harmi!), ja täkäläiset huonekalukaupat ovat tyyriitä ja valikoimat eivät vastaa ainakaan omaa makuani. Siksi teetämme usein huonekaluja mittatilaustöinä. Olenkin välillä esitellyt mittatilaustöinä teetettyjä huonekalujamme, mm. olohuoneen sohva, tv-kaappi, kirjahylly, makkarin sänky, keittiön uunihylly

Nyt uusimpana mittatilaustyönä makkariin on ilmestynyt vauvan hoitopöytä. Piirsimme hoitopöydän, annoimme mitat, valitsimme materiaalit ja hantaakit – ja tässä lopputulos! Varsin yksinkertainen ja pelkistetty mutta käytännöllinen ratkaisu.

Suomen-reissulla hankitut korit ovat käteviä vaippojen, harsojen, paperien jne. säilytykseen käden ulottuvilla. Uuteen pesupussiin saa kätevästi vauvan pyykit. Pehmeä vaipanvaihtoalusta on – yllätys yllätys – Ikeasta tuotu.

Laundry_thumb8

Ylimmissä laatikoissa toisessa säilytetään vaippoja ja toisessa erilaisia voiteita ja muita hygieniatuotteita.

DSCN5596

Kahdessa alalaatikossa on vauvan vaatteet ikä- ja kokojärjestyksessä 6kk :sta yhteen vuoteen. Ikean tilanjakajat ovat loistavia pikkuvaatteiden järjestämiseen.

DSCN5630

Pinnasänky on yksi ainoista valmiina ostetuista huonekaluistamme. Sen ostimme Mothercaresta, joka on loistava englantilainen vauvanvarusteliike, joskin hieman tyyris paikalliseen hintatasoon nähden. Sänky on kyllä erittäin hyvää laatua, mutta se hieman harmittaa, ettei reunaa saa laskettua alemmas, jotta sängystä saisi sivuvaunun…

Yleensä sänky kuitenkin näyttää seuraavalta, koska hyttyssuoja on näillä leveysasteilla välttämätön! Ja myös loistava kissan karkotin…

…jolle tehtiin sitten ihan ikioma peti olohuoneeseen, kun pikkuherran peti alkoi kiinnostaa liikaa. Tyytyväinen asukas!

IMG_1546

4 comments:

 1. Aina kun katselen kuvia kodistasi, häkellyn kuinka olet onnistunut sisustamaan kotisi niin kauniisti. Haaveilen samanlaisesta järjestyksellisyydestä kodissani kuin teillä on. :)

  Suurimpia ongelmia mulla on keskittymiskyvyn puute. Aloitan monia asioita, mutta mun on vaikea viedä niitä loppuun. :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Reetta! Tosiasiassa meillä ei ole kovinkaan hyvä järjestys, varsinkaan nykyään, kun vauva-arkea pyörittää. Voin vaan kuvitella, mikä kaaos on sitten, kun tuo tuosta alkaa kävellä! Mutta pitää sitä aina yrittää vähän järjestellä, vaikka paikat ei kauaa järjestyksessä pysyisikään :)

   Delete
 2. Kiinnostaisi, eetä mitä kestoveippoja noi vihreävalkoiset ovat ja oletko ollut tyytyväinen? Olis kiva kuulla vähän muutenkin sun asuinalueen ja Intian "vaippakulttuurista". Varmaan aika monet vauvoihin liittyvät asiat ovat toisin kuin Euroopassa.
  Sus

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sus, me tilasimme vaipat Kiinasta Ali Express-verkkotukkukaupasta (EBayn kautta voi tilata Suomeenkin samanlaisia). Sieltä sai tosi edullisesti 20 vaipan paketin, ja voi valita erilaisista kuoseista mieleisensä. Nämä vastaavat todennäköisesti Suomestakin saatavia Babylandin vaippoja, eli näissä on PUL-kuori ja fleece-pinta, ja sisällä mikrokuituimut. Olen ollut näihin tosi tyytyväinen - ne pitävät tosi hyvin, on helppo pestä ja mukavat päällä :)

   Tilasimme nämä Kiinasta, kun Intiasta ei saa vastaavia...täällä käytetään ohuita kangasvaippoja, joita pitää vaihtaa puolen tunnin välein. Ja varmaan siksi monet eivät käytä vaippoja ollenkaan, vaan lapset ovat usein vaan yläosissa. Kuumassa ilmastossa on tietysti järkevää pitää vauvaa ilman vaippaa ainakin osan päivästä.

   Delete