Pääsiäiseksi tein jälkiruokaa vähän periaatteella “mitä jääkaapista löytyy”, ja sain aikaiseksi vähän erilaisen jälkiruoan. Yhdistelin elementtejä molemmista ruokakulttuureista tyyliin “marsipaani meets pasha”. Tulos: eksoottisen mutta samalla kotoisen makuinen herkku.
Hauskaa pääsiäistä kaikille!
Tarvitset:
- 2 dl rahkaa ja 1 dl kuohukermaa (täällä valmistin 2dl happamasta kermasta ja 1 dl intialaisesta jogurtista)
- Maun mukaan sokeria
- 1 appelsiini + sen raastettu kuori
- 2 rkl manteleita
- 1 rkl sultana-rusinoita
- Tippa manteliuutetta
- Tippa ruusuvettä
Valmistelut:
- Jauha mantelit rouheeksi monitoimikoneessa.
- Leikkaa rusinat kahtia.
- Paloittele appelsiini paloiksi.
Valmistus:
- Vispaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sekoita uudelleen.
- Lisää loput ainekset ja mausta sokerilla.
- Koristele halutessasi esim. appelsiinin raastetulla kuorella ja anna asettua jääkaapissa puolisen tuntia.
Tuo on takuulla maistunut hyvälle!Hyvää Pääsiäistä Anna!
ReplyDeleteOli ihan hyvää :) Pääsiäisenä on pakko saada rahkaa jossain muodossa!
DeleteKiitos, samoin sinulle Yaelian!
Anna, blogissani on sinulle tunnustus :) Nämä sinun kokkailut kuulostaa kyllä niin herkullisilta!
ReplyDeleteKiitokset, Murmeli - käydään katsomassa! Kunpa sitä ehtisi enemmänkin kokata...varsinkin kokeilut jäävät nykyään vähemmälle...
DeleteHerkullista varmaankin!
ReplyDelete