Etelä-intialaistyylinen porkkanahöystö.
Jääkaappi ammotti tyhjyyttään, ja ainoa subzi-vihannes oli porkkana. Mietin, mitä porkkanasta voisi tehdä, ja mieleeni tuli tyypillinen etelä-intialainen kuiva curry.
Reseptejäni enemmän seuranneet huomaavat, että etelä-intialaisissa resepteissä käytetyt mausteet ovat hyvin erilaisia kuin perusmausteet, joita pohjois-intialaisiin ruokiin laitetaan: sinapinsiemeniä, currynlehtiä ja chilejä käytetään kovasti. Tähän reseptiin voisi laittaa kuivattuja punaisia chilejä, mutta niiden puutteessa laitoin chilijauhetta – makuun tuo ei vaikuttanut. Porkkanat voi joko esikeittää tai lisätä vettä paistamisen jälkeen, kuten itse tein.
Tarvitset:
- 2-3 porkkanaa
- 1 pieni sipuli
- (2 kuivattua punaista chiliä)
- 4-5 currynlehteä
- 1/2 tl sokeria
- Öljyä
- Mausteita:
- 1 tl tummia sinapinsiemeniä
- (1/2 tl chilijauhetta)
- Maun mukaan suolaa
-
Valmistelut:
- Kuori porkkanat ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi.
- Silppua sipuli hienoksi silpuksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Lisää sinapinsiemenet, (punaiset chilit) sekä hetken päästä currynlehdet.
- Kun sinapinsiemenet alkavat räiskiä pannulla, kaada sekaan sipulisilppu. Ruskista sipulisilppu kevyesti.
- Lisää porkkanakuutiot ja kuullota hetken aikaa. Mausta suolalla, (chilijauheella) sekä sokerilla, sekoita ja lisää n. 1 dl vettä.
- Peitä kannella ja hauduta n. 15 min. ajan, kunnes porkkanat ovat kypsyneet.
- Tarjoa riisin tai intialaisten leipien kera.
Hyvä lisäkeohje;täytyy muistaa tämä,kiitos;)
ReplyDeleteMeidän samainen "palya" on aavistuksen erilainen. Ilman sipulia ja paahdettujen urid-dal linssien kera.
ReplyDeleteYaelian, tämä onkin herkkua :)
ReplyDeleteIntialaisen vaimo, linssien kanssakin olen tätä maistanut. Tähän reseptiin sain vinkin kotiapulaiseltamme joka on kannadiga :)