Monday, August 15, 2011

Punajuuri-soijarouhekastike

DSCN5224

Rakastan kaikkea, mikä on punajuurista tehtyä, ja tämä kastike on mielestäni aivan taivaallista. Punajuuri-soijarouhekastike maistuu hyvältä perunamuusin kanssa, mutta sen voisi myös tarjotan pastan, keitettyjen perunoiden tai minkä tahansa muun lisäkkeen kera. Kastikkeen voi maustaa oman maun mukaan esim. maustetulla tuorejuustolla, savujuustolla ja tuoreilla yrteillä.

Tarvitset:

  • 1 iso punajuuri (t. 2 pientä)
  • 2 dl soijarouhetta
  • 1 sipuli
  • 3 dl vettä
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1/2 dl juustoraastetta
  • Suolaa ja pippuria
  • Öljyä

Valmistelut:

  • Raasta punajuuri karkealla terällä.
  • Liota soijarouhetta vedessä, kunnes neste on imeytynyt rouheeseen.
  • Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla.
  • Ruskista sipulikuutiot kevyesti öljyssä.
  • Lisää paisunut soijarouhe sekä mausteet, ja paista muutaman minuutin ajan.
  • Lisää punajuuriraaste ja n. 2 dl vettä, ja anna hautua kannen alla n. 20 min. ajan tai kunnes punajuuri on pehmennyt. Lisää tarvittaessa vettä.
  • Mausta ruokakermalla ja juustoraasteella. Sekoita ja paista hetken aikaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

5 comments:

  1. Tosi herkulliselta kuulostava kastike! Minäkin pidän punajuurista:)

    ReplyDelete
  2. Saako Intiassa soijarouhetta ja muita vastaavia soijatuotteita?

    ReplyDelete
  3. Yaelian, tämä on tosi herkullista!

    Anonymous, täältä saa soijarouhetta ja -kuutioita ihan yleisesti lähikaupoista. Tosin en ole kuullut tuttavieni käyttävän niitä, joten en osaa sanoa, mihin tarkoitukseen niitä käytetään.

    ReplyDelete
  4. Myös minä pidän todella paljon punajuuresta. Kohta alkaa saadakin ihania uusia punajuuria täällä Suomessa! :)

    ReplyDelete