Saturday, August 20, 2011

Punajuurisosekeitto

Punajuurikeitto

Punajuuri-innostukseni senkun jatkuu, ja tällä kertaa tein lounaaksi punajuurisosekeittoa. Keittoon otin mallia Hayleyltä, ja resepti oli sekä edullinen että helppo toteuttaa – ainekset koostuvat yksinkertaisesti punajuuresta ja perunasta.

Tarvitset:

  • 2 punajuurta
  • 2 perunaa
  • 2 laakerinlehteä
  • n. 1/2 l vettä 
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 dl ruokakermaa
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus:

  • Kuori punajuuret ja perunat, paloittele kuutioiksi ja keitä pehmeiksi kasvisliemikuutiolla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä.
  • Ota laakerinlehdet pois ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella.
  • Mausta kermalla, suolalla ja pippurilla ja sekoita vielä kerran.

3 comments:

  1. Keitetäänkö punajuuria ja perunoita yhtä kauan?

    ReplyDelete
  2. Kirjuri, minä keitin ne ihan samassa kattilassa, vaikka perunat pehmenivät ehkä hieman nopeammin kuin punajuuret.

    ReplyDelete
  3. Tätäkin pitää kokeilla! Kiitos reseptistä.

    ReplyDelete