Sunday, July 24, 2011

Mango Phirnee

Mangon makuinen riisivelli.

Meillä on mangosesonki lopuillaan, mutta postitan vielä yhden reseptin, koska lisää makeita mangoreseptejä on toivottu. Mielestäni parasta jälkiruokaa mangoista on mango-jäätelöjälkiruoka, mutta tämä ravintoloissa maistelemani mango phirnee ei ole huono kakkonen. Mango phirnee on lähtöisin Intian pohjoisimmasta osavaltiosta, Kashmirista.

Tarvitset:

  • 1 1/2 dl riisiä
  • 1 l maitoa
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • Kourallinen kuivia hedelmiä (manteleita, rusinoita, cashew-pähkinöitä)
  • 2 kypsää keskikokoista mangoa (t. n. 100 mangopyreetä)
  • Muutama pistaasi koristelua varten

Valmistelut:

  • Liota riisiä vedessä n. 1/2 h ajan. Valuta riisi ja soseuta se hienoksi tahnaksi esim. blenderissä.
  • Kuori ja soseuta mangot hienoksi soseeksi.
  • Leikkaa kuivat hedelmät pieniksi paloiksi.

Valmistus:

  • Kiehauta maito kattilassa. Lisää kardemumma, ja anna hautua n. 5 min. ajan. Varo, ettei maito pala pohjaan.
  • Kaada sekaan riisitahna, ja sekoita hyvin. Anna hautua n. 10 min. ajan, samalla koko ajan sekoittaen niin, ettei velliin tule paakkuja.
  • Lisää sokeri ja kuivat hedelmät, ja anna hautua toiset 5-10 minuuttia samalla sekoittaen.
  • Lisää lopuksi mangosose ja sekoita hyvin. Kaada maljoihin ja jäähdytä jääkaapissa.
  • Koristele pistaasipaloilla ja nauti kylmänä.

4 comments:

  1. Meilläkin ovat mangot vihdoinkin tulleet ,Suomen lomani aikana ja tänään ostinkin niitä. En syö riisiä,mutta joskus käytän riisijauhoja. Tämä kuulostaa hyvältä ja kävisi varmaankin muidenkin hedelmien kanssa.

    ReplyDelete
  2. Kivaa, että pääset nauttimaan mangoista! Minä välttelen valkoista riisiä, jota ei kotona ollutkaan - valmistin riisijauhon siis ruskeasta riisistä. Muutkin soseutuvat hedelmät varmaan sopisivat tähän, esim. papaija.

    ReplyDelete
  3. Onpas hyvän näköistä, nam! :) Kirjoittelen sulle mailiakin heti kun kerkeän, ehkä jo tänään illalla ehtisin.

    ReplyDelete