Tuesday, May 17, 2011

Capsicum Subzi

Höystö vihreästä paprikasta (capsicum tai simla mirch). 

Meille oli tulossa yllättäviä yövieraita lentokentältä, ja äkkiä piti keksiä jotakin syötävää. Jääkaapissa oli vain vihreitä paprikoita, joten loihdin niistä tällaisen vähemmän perinteisen subzin.

Tarvitset:

  • 2 paprikaa
  • 1/2 sipuli
  • Tilkka sitruunamehua
  • 1/2 dl besania (gramjauho tai kikhernejauho)
  • 1/2 tl suolaa ja saman verran sokeria
  • Öljyä
  • Mausteita:
    • 1 tl jeeraa (juustokuminan siemenet)
    • 1/3 tl kurkumaa
    • 1/2 tl chilijauhetta
    • 2 tl korianterijauhetta
    • 1/2 tl garam masalaa
    • Maun mukaan suolaa 

Valmistelut:

  • Silppua sipuli hienoksi silpuksi.
  • Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Kuullota jeeraa öljyssä, kunnes se alkaa räiskiä.
  • Lisää sipulisilppu. Ruskista sipuli kevyesti öljyssä.
  • Kun sipuli on kypsynyt, kaada sekaan paprika sekä suolaa ja sokeria. Sekoita.
  • Lisää muut mausteet, ja hauduta n. 5 min. ajan.
  • Lisää n. 1 dl vettä ja peitä kannella. Anna hautua, kunnes paprika on kypsää ja vesi on haihtunut.
  • Lisää besan ja sekoita se huolellisesti sekaan. Hauduta muutaman minuutin ajan.
  • Mausta lopuksi tilkalla sitruunamehua ja lisää suolaa tarvittaessa.
  • Tarjoa intialaisten leipien ja raitan kera.

2 comments:

  1. Kiva ohje!En olekaan tuollaisissa ruuissa koskaan käyttänyt besan-jauhoja,pitää joskus kokeilla.

    ReplyDelete
  2. Yaelian, minullekin tämä oli ensi kerta. Ruokaan tuli kiva, pehmeä maku.

    ReplyDelete