Monday, May 2, 2011

Muovipullomuotia

Intia on muovin luvattu maa. Muovin tänne ilmestyttyä joskus 80-luvun lopulla tuli siitä hyvin suosittua, ja nykyään sitä näkee yleisesti niin kodin erineissä kuin astioissakin.

Kuumassa maassa vettä tulee juotua litroittain joka päivä, ja vesipulloja myydään joka paikassa. Kertakäyttöpullot ovat tavattoman suuri ympäristöongelma, ja siksi suosinkin “kestopullojen” käyttöä. En koskaan lähde kotoa ilman täytettyä vesipulloa.

Vesipulloja löytyy kaupoista kovasti eri värisiä ja muotoisia. Nämä Barbapapoja muistuttavat Bubble-pullot ovat minusta tosi hauskoja, joten ostin pari trendiväreissä!

DSCN4822

7 comments:

 1. Ihanaa että tuollaisiakin sentään on! Minä olen vähäisellä kokemuksellani Bangaloren elämänmenosta oppinut sen verran että vaikka moni haluaisikin heittää roskat roskikseen, jos roskista ei heti ole käsillä kun nenäliinasta tai muovipussista tai -pullosta tulee roska, ihmisistä on älytön ajatus "kanniskella roskia ympäriinsä" ja ne päätyvät maahan.

  ReplyDelete
 2. Näin on, Kirjuri, ja tästä kinastellaan meilläkin kotona harva se päivä (tai lähinnä minä huomauttelen): Roskiksia on tosi harvoin näkyvillä, ja roskia heitetään ulos sekä auton että junan ikkunasta ihan surutta. Jos mulkaisisin jokaista roskaajaa, saisin mulkaista kaikkia. Minulle lähinnä naureskellaan, kun jätän roskat esim. auton sisään ja vien ne myöhemmin kotiin roskikseen, tai jos kannan roskia takin taskussa.

  Muovipussien ilmaisjakelu kaupoissa on nyt Bangaloressa osavaltion lailla kiellettyä, mutta valitettavasti useimmat kaupat eivät piisaa laista, sillä asiakkaat valittaisivat liikaa pussien puutteesta. Muovipussien jakelu jatkuu aika normaalisti.

  ReplyDelete
 3. Hei Anna, kiva kun siellä jo muovipusseja säännöstellään, kohtalaisella onnella :) Täällä Penangilla on ollut viime vuodesta muovipussikielto, sillä poikkeuksella, että pusseja voi silti ostaa jos niitä tarvitsee. Mukavan moni kuitenkin näyttää kantavan omia kangaskasseja mukanaan :)

  Täällä myös ihmiset heittelevät roskia auton ikkunasta ja ulkona kävellessään, ja minua se harmittaa. Minä myös laitan roskat laukkuun ja tyhjennän mieheni "kummastukseksi" kotona ;)

  ReplyDelete
 4. Ihania pulloja! Mä kanniskelen vesipulloa kanssa aina mukanani, vaikken aina muista juoda siitä. On vain tullut tavaksi. :)
  Itse ahdistuin myös roskaamisesta Intiassa. En ole koskaan heittänyt tietoisesti roskaa maahan enkä heitäkään.

  ReplyDelete
 5. Janika, tosi kummallista toimintaa tosiaankin, kantaa nyt arvottomia roskia mukanaan! ;-)
  Hehe, hyvä kuulla, että malesialaiset sentään viitsivät kantaa kangaskasseja mukanaan. Itseni lisäksi en ole nähnyt niitä täällä kenelläkään.

  Reetta, kannattaa Suomessakin kantaa vesipulloa, koska koskaan ei tule juotua tarpeeksi. :)

  ReplyDelete
 6. Anna, no niinpä ;) Tuli mieleen kun mainitsit että teet tuoremehu-mehujäitä kotona, voisin vinkata sulle että niistä tulee myös aivan ihania kun laitat vaikka jukurttia ja pilkottuja hedelmiä (esim. mango, ananas) siihen muottiin :)

  ReplyDelete
 7. Janika, kiitos vinkistä - varmaan mehujäistä tuleekin mielenkiintoisempia jos lisää muitakin makuja :)

  ReplyDelete