Saturday, July 2, 2011

Aamras Ke Malai Aloo

Pikkuperunoita mango-jogurttikastikkeessa.

Mietin, mitä muuta voisi tehdä mangoista, kunnes tajusin yhdistää mangon ja pikkuperunat. Suomessa on nyt meneillään uusien perunoiden sesonki, kun taas Intiasta saa pikkuperunoita läpi vuoden. Intiassa hedelmiä, kuten mangoja ja banaaneja käytetään usein myös pääruokalajeissa, ja tähän jogurttikastikkeeseen mango sopi hyvin.

Tarvitset:

  • n. 15 uutta perunaa
  • 1 kypsä mango
  • 2 sipulia
  • 1-2 vihreätä chiliä
  • 1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
  • Öljyä paistamiseen
  • Mausteita:
    • 1 tl jeeraa (juustokuminan siemenet)
    • Ripaus asafoetidaa (hajupihka)
    • 1/3 tl kurkumaa
    • 1/2 tl chilijauhetta
    • 1/2 tl garam masalaa
    • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Pese perunat (ei tarvitse kuoria). Keitä perunat ‘al dente’ ja kuullota niitä hetken pannulla runsaassa öljyssä, kunnes ne saavat kultaisen värin. Valuta esim. talouspaperin päällä.
  • Soseuta mango esim. blenderissä.
  • Soseuta sipuli ja chilit yhteen hienoksi soseeksi.
  • Lisää jogurttiin vettä, jotta se juoksettuu hieman, ja vispaa se tasaiseksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Kuullota jeeraa pannulla, kunnes se alkaa räiskiä.
  • Lisää asafoetida, sekoita hetken ajan ja kaada sekaan sipuli-chiliseos. Paista keskilämmöllä kullanruskeaksi.
  • Lisää inkivääri-valkosipulitahna, ja kuullota seosta parin minuutin ajan.
  • Kaada sekaan jogurtti sekä loput mausteet. Sekoita hyvin, ja paista keskilämmöllä, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta.
  • Lisää 1 1/2 dl vettä ja sekoita hyvin. Hauduta hetken aikaa.
  • Kaada sekaan mangosose, ja mausta suolalla. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää lopuksi paistetut perunat ja hauduta hetken aikaa.
  • Koristele valmis kastike ruokakermalla ja tarjoa intialaisten leipien tai maun mukaan riisin kera.

1 comment:

  1. Kuulostaa herkulliselta! Täytyy kokeilla tätäkin. :)

    ReplyDelete