Sunday, June 5, 2011

Marmorisia tuliaisia

Sain anopilta tuliaisiksi hänen viime visiitillään toivomani marmoriset keittiövälineet: leivonta-alustan ja morttelin. Mieheni kotiseutu Rajasthan on kuuluisa marmorisista esineistään, jotka ovat todella edullisia ja korkealaatuisia.

Tämä leivonta-alusta on todella kätevä chapatien ja muiden intialaisten leipien valmistuksessa. Mielestäni tällä tulee parempia leipiä kuin vanhalla puisella alustallamme, ja tämä on helpompi puhdistaa. Suosittelen samanlaista kaikille, jotka mielellään valmistavat intialaisia leipiä (vaikka tuliaisiksi aika painaviahan nämä ovat).

Mortteli on kätevä mausteiden jauhannassa. Näitä saa pienempääkin kokoa, jos aikoo viedä tuliaisiksi intiasta.

5 comments:

 1. Mulla on melkein samanlainen mortteli - todella kätevä - mutta tuollaista leivonta-alustaa ei ole. Näyttää tosi kätsyltä, kuten sanoit! Sillä olisi käyttöä täälläkin tiettyjen leivonnaisten, leipien ja pastan valmistuksessa, koska puualusta on niin hankala puhdistaa aina, kuten totesitkin. Hyvä lahjaidea! Kivaa sunnuntaita sinne! :)

  ReplyDelete
 2. Minullakin on ollut samantapainen mortteli,joka hävisi jossain muutossa.,Nyt on puinen sellainen ,mutta tuo marmorinen oli kyllä hyvä.

  ReplyDelete
 3. Ihania tuliaisia! Tuo leivonta-alusta on kyllä varmaan tosi näppärä, mutta harmi vaan kun painaa niin paljon. Siihen ei varmaan takerru chapatitkaan niin kiinni kuin puiseen alustaan?

  ReplyDelete
 4. Italiansalaatti, tämä on tosi kätevä, kunhan vaan jaksaa nostella :) Samaa sinulle!

  Yaelian, puinenkin oli ihan OK, mutta minulla siihen tuli hometta kostean ilmaston takia. Mutta sitä voi kai öljytä ja hoitaa.

  Hippu, tuohon alustaan ei tosiaan takerru rotit kiinni niin paljon, eli jauhoja tarvitsee vähemmän. Mikä on hyvä :)

  ReplyDelete
 5. Todella ihania ja varmasti hyvin käteviä! :)

  ReplyDelete