Monday, June 27, 2011

Mangojen käsittely (video)

Mangojen inhoajat, älkää nyt suinkaan kadotko blogistani, vaikka näitä mangojuttuja tuleekin nyt useampia! Sesonki on lyhyt ja ohi pian, joten mangojutut pitää nyt saada alta pois.

Ennen Intiaan saapumistani en ollut koskaan pitänyt mangoista. Mielestäni ne olivat niljakkaita, sotkuisia ja vaikeita käsitellä. Intiassa maistoin mangoja, jotka maistuivat yhtä tuoreilta ja ihanilta kuin vastapoimitut mansikat ja mustikat Suomen suvessa. Ilokseni näin Nigellan ruokashowssa, miten helposti hän käsitteli mangoja, ja otin oppia häneltä. Sen jälkeen mangojen kuorinta ja paloittelu on sujunut sulavasti!

Ensimmäisessä osassa  näytän, miten mango kuoritaan. Jos mango on tarpeeksi kypsä, kuten videossa näkyvä sesongin Alphonso-mango, on se helppo kuoria yksinkertaisesti veitsellä ylhäältä alas repimällä. Jos kuori on tiukemmin kiinni hedelmälihassa, voi sen kuoria normaalisti kuorimaveitsellä.

Toisessa osassa näytän, miten mango viipaloidaan. Yksinkertaisin tapa viipaloida mango on tehdä suorat viillot ensin pystysuoraan ja sitten vaakasuoraan, ja lopuksi viiltää kuutiot yhdellä veitsennykäisyllä alas.

Mangon käsittely

(Hitauteni ja kömpelyyteni videossa johtuu siitä, että vähän jännitti videota tehdessä! Luonnossa sama sujuu sutjakkaammin :))

Toivottavasti nämä ohjeet tekevät mangojen käsittelystä helppoa! 

9 comments:

 1. Varsin sujuvastihan se meni! En ole itse edes koskaan ajatellut, että mangoja voisi pilkkoa jollain tekniikalla... Pitääkin kokeilla ensi kerran kun tulee mangoja hankittua! Nyt iski kyllä hirveä himo. :)

  ReplyDelete
 2. Alkoi tekemään mieli mangoja ja mangomehua! Täältä ei saa kovin hyviä mangoja, ja ne maksavat maltaita (myynti kappalehinnalla...) Harmi, koska nämä mangopostaukset ovat saaneet mielenkiintoni heräämään ja näin helteille tuo tuore mangomehukin kuulostaa ihanalta! :D

  ReplyDelete
 3. Susanna, tämä tekniikka helpottaa kummasti, koska mangot tuppaa olemaan aika liukkaita tapauksia!

  Italiansalaatti, harmi kuulla, että teiltä ei saa niin hyviä mangoja. Italiassa ei kai kasva mangoja? No ehkäpä voit helpottaa himoasti vaikka kaupan mangomehulla, jos sellaista on saatavilla :)

  ReplyDelete
 4. Vähän hienoa, kiitos paljon tästä :)
  Olen miettinyt, että kuinka saada mago kätevästi paloiksi ilman sotkua.

  ReplyDelete
 5. Heräteostosmango ja googlaus blogiisi, ja tadaa, mango on siisteinä kuutioina kulhossa. Kiitos avusta! :)

  ReplyDelete
 6. Näppärästi kuorittu, kiitos vinkistä. Mutta sormukset otan aina pois kun teen ruokaa ;)

  ReplyDelete
 7. Kiitos tästä!! Nytpä teenkin heti mango-postauksen.

  ReplyDelete
 8. Kiitos selkeästi mangovideosta :) En ole koskaan ostanut/kuorinut/paloitellut mangoa koska ne ovat niin kovin kalliita ja en ole ollut varma pitäisinkö tuoreesta tapauksesta. Mies voitti sitten töistä lahjakorin jossa oli syöntikypsä mango. Hyvin meni kuoriminen ja paloittelut näillä ohjeilla! Tosin itselle oli suurensuuri yllätys se suurensuuri kivi tai siemen joka mangosta sitten löytyi :) Kiitos.

  ReplyDelete