Tuesday, March 4, 2014

Mukikakku puolessatoista minuutissa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä pikaherkku valmistuu tuossa tuokiossa ja on mainio pikkuherkku makeannälkään! Mikrossa valmistettava mukiin tehty kakku on ihanan pehmeä, kuohkea ja suussa sulava vasta paistettuna.   Päälle voisi vielä sivellä hilloa tai kaataa vaikka suklaakastiketta, mm….

Kakku valmistuu hyvin tällaisessa mikroaaltouunin kestävssä normiteekupissa. Sain tällaisen muumi-ihanuuden joululahjaksi joten pitihän tähän kokeilla kakun valmistusta!

Samantapaista suklaakakkua olen nähnyt viime aikoina muissakin blogeissa, mm. Heinässä heiluvassa, josta bongaamani kakku oli yhtä helppo ja herkullinen. Suosittelen!

Tarvitset:

  • 6 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl sokeria
  • 3 rkl maitoa
  • 3 rkl sulatettua voita
  • 1/8 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl maitoa
  • 1 kananmuna
  • Ripaus vaniljasokeria

Valmistus:

  • Laita kuivat ainekset kuppiin ja sekoita.
  • Lisää maito, muna sekä sulatettu voi.
  • Paista mikroaaltouunissa täydellä teholla n. 3 min. tehosta riippuen (minun uunissani kesti 1,5 min.).
  • Kun kakku on noussut yli mukin reunojen, on se valmis.
  • Anna jäähtyä ennen nauttimista.

Vinkki! Jos haluat tehdä suklaakakun, voit korvata 2 rkl jauhoista kaakaojauheella.

6 comments:

  1. Vau! En ole koskaan aikaisemmin nähnyt mitään vastaavaa, mutta loistoidea tuo mukikakku! Ja muutenkin upeita ohjeita intialaisen ruoan ystäville. Pitääkin tutustua vielä paremmin ajan kanssa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kommentista! Eikö olekin hauska idea? Täytyypä tutustua sinunkin blogiisi, kiinnostavalta vaikuttaa!

      Delete
  2. Pikakakku, en tienytkään että sellaisia on olemassa! :D Täytyy kokeilla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En minäkään tätä ennen, mutta nyt tästä tuli vakio :) Siitä vaan pikaherkuttelemaan!

      Delete
  3. Voi apua miten se nousee tuolta kupista! Mittasitko ruokalusikallisen lusikalla vai mitalla. Itse käytin virallista mittaa ja muumimoti tuli tosi täyteen taikinaa. Vehnäjauhotkin loppui kesken, menin sitten kookos/durum/normivehnäjauhojen sekoituksella. Ihanalta ainakin tuoksuu, kohta maistetaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anteeksi, kun vastaan vasta nyt! Mittasin ruokalusikan mitalla, mutta ainekset saattaa olla täällä vähän erilaisia, esim. kananmunat pienempiä. Siinä vaiheessa, kun kakku alkaa nousta yli reunojen, on se valmis, eli voi ottaa uunista ulos. Jos nousi liikaa niin ilmeisesti ensi kerralla sitten isompaan kuppiin! Toivottavasti maistui joka tapauksessa!

      Delete