Sunday, March 18, 2012

Ranskan lippu-kakku

Mieheni opiskelee ranskaa vapaa-ajallaan, ja hänen kielikoulussaan, Alliance Francaisessa, järjestettiin ruokakilpailu. Säännöt olivat hyvin vapaat: sai valmistaa mitä tahansa Ranskan kulttuuriin liittyvää ruokaa, leivonnaista tai jälkiruokaa. Saimmekin idean valmistaa Ranskan lipulla koristellun kolmevärisen kakun tekstillä “Vive La France” eli “Eläköön Ranska!”.

Kakku näytti tältä:

vivelafrance4

Päällysteen tein MMF: stä eli vaahtokarkkitaikinasta Kinuskikissan hyväksi todetulla ohjeella. Valkoiset vaahtokarkit värjäsin nestemäisillä väreillä punaiseksi ja siniseksi.

Vivelafrance3

Kakku koostuu kahdesta 4 munan sokerikakusta, jotka värjäsin sinisellä ja punaisella värillä. Kakkujen väliin tullut valkoinen kerros tehtiin Kinuskikissan valkosuklaamoussesta. Väliin tuli myös tuoreista mansikoista tehtyä sosetta. Kostutin kakut mansikkamehulla ja Spritellä.

Vivelafrance2

Kirjaimet ja koristeet tein Dr Oetkerin sokerimassasta. Koristeet esittävät patonkeja, juustoja sekä Le Monde-sanomalehteä Winking smile .

vivelafrance1

Maussa olisi ollut parantamisen varaa, sillä vaikka valkosuklaamousse oli herkullista, sen maku oli melko mieto, joten tuoreiden mansikoiden sijaan lisäisin ehkä jonkin vahvemman makuisen hillon tuomaan lisämakua. Ulkonäköön olimme tyytyväisiä vähäisen kokemuksemme perusteella!

Kilpailussa tulimme kolmanneksi! Olimme tyytyväisiä sijaan, sillä molemmat voittajat olivat tehneet jopa 4-5 eri ruokalajia aivan viimeisen päälle. Oli todella hauska osallistua kisaan!

16 comments:

 1. Onnea hienosta sijoituksesta! :)

  Ollaan tulossa B'loreen huhtikuussa. Mitä ravintoloita suosittelisit? Onko tullut jotain uusia hyviä? Meitä kiinnostaisi lähinnä länsimaista kasvisruokaa ja hyvää pohjois-intialaista ruokaa tekevät paikat, siltä varalta jos/kun etelä-intialainen ruoka alkaa tulla lapsilla ja minulla korvista ulos jossain vaiheessa...Little Italy on ennestään tuttu ja varmasti siellä tullaan käymään nytkin.

  Jos satut tietämään tai jos joku tuttusi tietäisi hyviä myös Chennaista niin tiedot otetaan ilolla vastaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :)

   Bangaloressa tietysti Little Italy on todella kiva, ja sen vieressä on nykyään samantapainen ITALIA-ravintola. Italialaisista suosittelisin myös Via Milanoa (Koramangalassa). Barbeque Nation Little Italyn lähellä on todella hauska paikka ja sieltä saa sekä länsimaista että intialaista ruokaa buffet-systeemillä. UB Cityssä on monta hyvää ravintolaa - pohjois-intialainen Rajdhani, josta saa todella hyvän ja ison thalin parilla sadalla, sekä mm. libanonilainen, ranskalainen ja italialainen ravintola, kaikki erinomaisia. Pohjois-intialaisista pidämme myös Sahib Sindh Sultanista, joka on Forum-Mallissa....voi täällä on niin monia hyviä ravintoloita! Millä alueella yövytte? Sen mukaan olisi ehkä helpompi neuvoa :)

   Chennaissa on hyvä italialainen ravintola nimeltä Bella Ciao, joka sijaitsee sekä Park Hotelia vastapäätä että kaupungin laidalla meren rannalla. Pohjois-intialaisista suosittelen Kabulia (Park Sheratonia lähellä) sekä Dhabba Expressiä(Chola Sheratonia lähellä)ja Chennaista taitaa löytyä myös samainen Barbeque Nation.

   Ota yhteyttä jos tarvitset lisää vinkkejä - ja laita ehdottomasti palautetta reissun jälkeen!! Olisi kiva kuulla muistakin ravintoloista, joissa käytte matkan aikana.

   Delete
 2. Hieno kakku ja sijoitus:) Etenkin nuo pikku patongit ovat suloisia:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Yaelian!! Koristeita oli hauska tehdä, mutta en ole koskaan aikaisemmin tehnyt niitä, joten aika haastavaa puuhaa tuo oli! Eiffel-tornia en sitten uskaltanut lähteä yrittämään...

   Delete
 3. Olettepas taitavia! Todella upean näköinen ja herkullisen värinen kakku! Ah, ja noi pienet yksityiskohdat: wau! :D

  Mies täyttää ensi viikolla vuosia. Pääsee leipomaan itsekin kakun pitkästä aikaa. En ole vielä tehnyt suunnitelmia millaisen tekisi.. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset Reetta! Harjoitus (ilmeisesti) tekee mestarin... ja tähän kakkuun meni monta päivää ja yritystä! Ranskalaisen tuomarin kommentti väristä oli että "me ranskalaiset emme yleensä tykkää syödä kakkuja, jotka ovat sinisiä..." hehe ;-)

   Olisi hauska nähdä vaikka FB:ssa, minkälaisen kakun saat aikaiseksi!

   Delete
 4. intialaisen_vaimoMarch 19, 2012 at 5:00 PM

  Kiitos kiitos kovasti vinkeistä! Ei tarvi kuluttaa aikaa hakemiseen ja mahdollisesti pettyä jos tulee mentyä väärään raflaan vahingossa. :) Tuo Forumin ravintola on myös ennestään tuttu ja siellä tulee yleensä myös käytyä samalla kun käydään täyttämässä kirjavarastoja Landmarkissa. Ihan parasta paneer tikkaa saa sieltä!

  Asutaan miehen siskolla Marathalli Ring Roadin lähellä, mutta kierrellään paikasta toiseen ostoksilla ja sukulaisilla. Kiitos myös kovasti Chennain vinkeistä!

  Chennaissa on hyväksi todettu Copper Chimney. Hyvää pohjois-intialaista. Saman ketjun ravintola on nykyään Bangaloressakin, mutta siellä ei vielä päästy viime reissulla käymään kun oli vasta "coming soon" -asteella silloin. Ehkä tällä kertaa.

  Odotellaan jo kovasti reissua...Chennain kosteaa kuumuutta ei niinkään paljon. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti nämä vinkit auttavat reissussa!

   Forumin Landmarkissa kävimme toissapäivänä ja se oli muuttunut - paljon järjestelmällisempi ja selkeämmät valikoimat. Ihana kauppa! Sahib Sindh Sultanista saa myös todella hyvää paneer makhania, tilaan sellaisen aina.

   Marathallissa on sellainen teemaravintola (samaan ketjuun kuuluva kuin tuo Sahib Sindh Sultan) kuin Jalsa, josta saa samantapaista ruokaa ja on todella hienosti sisustettu, kannattaa käydä kokeilemassa. Siellä on myös Mast Kalandar, ketjupikaruokala, josta saa halvalla hyviä pohjois-intialaisia aterioita.

   Jos pidätte Copper Chimneystä, Bangaloressa on sellainen myös Central-tavaratalossa. Sieltäkin saa ihan hyvää pohjois-intialaista ruokaa ja se kuuluu samaan ketjuun kuin nuo aikaisemmat (hehe...).

   Chennai on tosiaan aika tukala paikka huhtikuussa - vuoden kuumimpana aikana. Pysytelkää pois ulkoa ja rannoilta 10-15 aikaan! Mikseivät intialaiset vietä siestaa...?

   Delete
 5. Onnea! Tuohan on toooooosi upeannàkòinen kakku. Osaisinpa itsekin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ciacy! Kyllä sinäkin varmasti saisit samanlaisen aikaiseksi oikeilla tarvikkeilla :) Hommaa tämä kyllä teetti.

   Delete
 6. Replies
  1. Kiitos!! Nyt alan innostua enemmänkin näistä kakunkoristelujutuista, kun vaan olisi aikaa opetella...

   Delete
 7. intialaisen_vaimoMarch 20, 2012 at 2:35 PM

  Jalsa on ihan asuinpaikastamme kivenheiton päässä. Oliko se sellainen hämyinen ravintola, jossa valaistuksella leikitellään? Ja loossit on "verhottu kristalliverhoin"? Ulkoa sellainen vähän tempelimäinen? Sillä jos on, niin me ollaan siellä kerran käyty ja sen seurauksena minä ja mieheni saatiin viettää seuraava yö vessassa...Mitään kovin pahaa pöpöä ei saatu kun se kesti vain sen yön, eikä seurueestamme muut sairastuneet, mutta tästä syystä kuitenkin emme enää kyseisessä ravintolassa vieraile. Sun pitäis ottaa osaksi blogia ravintola-ruoka osio! Suomessa ei käsitetä ollenkaan kuinka paljon valinnanvaraa Intiassa kasvissyöjille on! Olis mielenkiintoista seurata ruokajuttuja siitäkin näkökulmasta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi harmi kuulla, että te tulitte Jalsasta kipeäksi! Itselläni on ollut tuon ketjun ravintoloista vain hyviä kokemuksia, joten en olisi osannut varoittaa...

   Välillä teen myös ravintola-ruokajuttuja, mutta olen tehnyt niitä liian vähän... ehkä voisin kirjoitella useamminkin niistä, kun ravintoloissa täällä tulee usein käytyä ja täältä löytyy tosiaankin paljon valinnanvaraa vegetaristeille :)

   Delete
 8. Hieno kakku ja erityisen upeat miniatyyrikoristeet! Onnittelut kolmannen sijan johdosta!

  ReplyDelete