Thursday, November 28, 2013

Red Velvet-kuppikakut DC Cupcakesin tyyliin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leivontalinjalla jatketaan, nyt kun on kerran vauhtiin päästy. DC Cupcakesin (tai oikeammin Georgetown Cupcakesin) kuppikakkuja maistettuani niihin tuli himo ja oli pakko päästä kokeilemaan niiden valmistusta kotioloissa. Päätin kokeilla ensin red velvet-leivonnaista, joka on heidän suosituin kuppikakkunsa.

Tässä kuva alkuperäisestä kuppikakusta, jonka sain mieheltäni Nykin tuliaisena:

RedVelvet

Tässä videossa daamit näyttävät, kuinka niitä valmistetaan:

Ohjeen poimin täältä. En nyt kuitenkaan lisää ohjetta tähän, koska täytyy sanoa, että olipa typerä ja monimutkainen ohje! Ensinnäkin mitat olivat minusta kummallisia, tyyliin “12 lusikallista” – miksei voi käyttää yksinkertaisesti desilitroja ja kuppeja ja grammoja? Sekin hieman hirvitti, miten paljon väriainetta tähän lisättiin. Saisipa väriä ennemmin vaikka jostain luonnon tuotteesta, vaikka punajuuresta…

Periaatteessa kakkupohja on kuitenkin ihan perus kaakaokakku juusto-sokerikreemikuorrutteella, eli voisi kuvitella simppelimmänkin ohjeen tähän sopivan. Kakut maistuvat ihan hyviltä, vaikkeivat olletkaan niin taivaallisen mehukkaita kuin alkuperäiset Georgetown Cupcaket.

2 comments:

 1. Hei, tulin blogiisi samosa-ohjeen kautta ja täytyy sanoa että rakastuin!! En ole ennen ollut mikään intialaisen ruoan ystävä, mutta nyt nämä reseptit ja kuvat saavat veden kielelle ja voisin kokkailla jokaista, kokeiluyrityksiä rajoittaa hieman taaperoni, joka ei tykkää että äiti on koko ajan keittiössä. Mitä tuohon väriainejuttuun tulee, niin avocadosta saa ainakin kivan vihreän värin, jos haluaa tehdä sen värisiä cupcakeseja..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentistasi! Anteeksi, kun nyt vasta vastaan! Kiva kuulla, että olet saanut inspiraatiota resepteistäni. Voin hyvin ymmärtää, että taaperon kanssa ei tule paljon ruokaa laitettua - meilläkin nykyään, kun on sekä taapero että pikkuvauva kotiapulainen laittaa suurimman osin ruoista, koska intialaiset ruoat tehdään aika pitkällä kaavalla. Välillä on silti kiva kokkailla itsekin, kun vaan ehtii!

   Avokadosta tulisi varmaan kivaa väriä. Mitenköhän se vaikuttaisi makuun?

   Delete