Tuesday, November 19, 2013

DC Cupcakes-tuliaisia

Rakastan leipomista ja olenkin katsellut TV-kaistalta DC-cupcakes-sarjaa suurella mielenkiinnolla. Lystikäs sarja kertoo kahdesta ylisöötistä siskoksesta, Sophiesta ja Katherinestä, jotka perustivat Washingtoniin kuppikakkuleipomon nimeltä Georgetown Cupcakes, jossa alkoivat valmistaa vuokaleivoksia isoäitinsä resepteillä. Sittemmin TV-sarjan myötä heidän leipomostaan on tullut suosittu ketju, jolla on leipomoita useammassa suurkaupungissa Yhdysvalloissa.

Heidän kuppikakkujaan, joita jotkut ylistävät jopa paremmiksi kuin Magnolia Bakerin kuppikakut Nykissä, on minunkin tehnyt mieli maistaa sarjaa katsottuani – niin suussasulavilta ne näyttävät komeine kuorrutuksineen ja herkullisine makuvaihtoehtoineen. Ja kun mies kävi Nykissä työmatkalla, niin pyysin häntä tuomaan sieltä maistiaisiksi muutaman ihan aidon amerikkalaisen kuppikakun. Nämä olivatkin varmaan parhaita kuppikakkuja, joita olen ikinä maistanut!

IMG_20131019_154821

Ottaen huomioon se, että kuppikakut olivat matkustaneet jo vuorokauden ympäri, olivat ne silti yllättävän mehukkaita ja tuoreen oloisia ja maistuivat hyviltä vielä pakastimessa oltuaankin parin päivän jälkeen. Suosittelenkin Georgetown Cupcakesejä kaikille Isoon Omenaan matkustaville sokerihiirille!

Minun laatikostani löytyi seuraavia makuja:

 • Chocolate
 • Red Velvet
 • Vanilla and Chocolate
 • Mint Cookies and Cream
 • Milk Chocolate Birthday

Red Velvet on siskosten suosituin ja myydyin kuppikakku, joten sitä oli kiva saada maistaa. Se oli hyvää, mutta tavallaan aika perus-juustokakkumaista. Mint Chocolate Birthday ja Mint Cookies And Cream olivat eri herkullisia, kun taas suklaiset kuppikakut olivat ehkä hieman liian imeliä minun makuuni – en ole kyllä yleensäkään mikään suklaakakku- tai ganache-fani…

Tehdäkseni minut vielä kateellisemmaksi mies otti kuvia leipomosta, jotka todella nostattavat veden kielelle.

IMG_20131019_153745

IMG_20131019_154009

IMG_20131019_154036

IMG_20131019_154053

Tekisipä maistaa vielä noita muitakin makuja…. taidanpa kokeilla valmistaa muutamia näistä kotioloissa, kunhan ehdin!

Pinkki väri on leidien tavaramerkki, ja pakollista turistikrääsää oli tietenkin saatava tuliaisiksi Winking smile

WP_000774

6 comments:

 1. KIva tuliainen ja onhan nuo cupcakes nättejä,vaikken itse niistä kauheasti välitä.Silloin kun asuin USAssa ei vielä ollut tuota ketjua.Kuppikakkutrendin myötä tännekin nousi muutama cupcake-leipomo,ja yksi niistä just lempparikahvilaani vastapäätä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itsekään en ole ollut mikään kuppikakku-fani, mutta enpä ollutkaan aikaisemmin maistanut aitoja amerikkalaisia. Oletin niiden olevan ällönmakeita, mutta tälle sokerihiirelle ainakin maistuivat tosi hyvin. Ensimmäiset minulle maistuneet kuppikakut olivat siis nämä, varsinkaan täältä Intiasta ei saa hyviä kuppikakkuja (kuten ei muitakaan kakkuja). Ilmeisesti Helsinkiin Fredallekin on ilmestynyt uusi cupcake-kahvila Brklyn Bakery, jossa valmistetaan aitoja newyork-tyylisiä kuppikakkuja, joten sinne pitäisi päästä tutustumaan...

   Delete
 2. Oih, olen aina halunnut maistaa red velvet -kakkua. Sitä näkyy täällä Suomen päässä aina välillä fantasiakakkuihin erikoistuneista leipomoista kertovissa sarjoissa.

  Jännästi termistö on muuttunut enemmän tuohon kuppikakku-suuntaan muffinien sijaan. Eroista näyttää olevan käynnissä jonkinlainen vääntö leipojapiireissä.

  Olisi muuten hauska kehitellä intialainen fusion-kuppikakku! Pohjaan kaardemummaa ja kuorrutukseen mangon makua, nyt esimerkiksi? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Red Velvet ei itse asiassa maistu niinkään erikoiselta. Pohjana on normaali kaakaopohjainen kakku ja päällä tuorejuustokuorrute, eli jos tuorejuustosta pitää niin sitten pitää siitäkin. Punaisuus tulee ihan vaan väriaineesta eli makuun se ei vaikuta.

   Ovatko muffinit sama kuin kuppikakut? Jotenkin olen olettanut, että kuppikakut on kuorrutettu ja näyttävämpi versio perusmuffinista, mutta en ole varma. Kuppikakku on kyllä ihan suora käännös englannin kielestä... voin kyllä kuvitella, että joitakin kyseinen termi varmaan ärsyttää.

   Kiitos ideasta fuusio-kuppikakulle! Mango voisi olla hyvä vaihtoehto, silloin kun se on sesongissa. Tosiaalta ehkä joku cashewltä tai mantelilta ja ruusuvedeltä maistuva kakku toisi eniten mieleen intialaiset makeiset, vai olisiko jokin trendikkäämpi chai latte-tyylinen maku hauskempi?

   Delete
  2. Tuo näyttävyys ja täyte ovat juuri varmaan niitä suurimpia eroja. Ja on kuppikakku ainakin paremmin suomeen istuva kuin vaikkapa "cupcake".

   Ruusuvedellä maustettu kuppikakku kuulostaa ihanan romanttiselta! Menisi varmaan kaupaksi. Ruususiirappi saattaisi toimia kuorrutuksessa. Oletko muuten törmännyt gulcaniin eli säilöttyihin ruusunlehtiin? Maistuvat ruusujen kuivahedelmäversiolta, niitähän voisi laittaa taikinaan. (Niillä pitäisi olla jotakin lääkinnällisiä vaikutuksiakin...)

   Olisi kiva nähdä leipomisen tulokset, jos intoudut kokeilemaan intialaisia yhdistelmiä! Itse leivon todella vähän.

   Innostuin nyt erilaisista makuvaihtoehdoista! Sekin tuli mieleeni, että minulla on kaapissa viime reissun jäljiltä syötävää kamferia, joka antaa todella jännän maun muun muassa Tirupatista saatavaan prasadiin. En tiedä, kestäisikö se uunissa paistamista? Maku on ainakin omintakeinen. Ajattelin kokeilla lisätä sitä ladduihin, kunhan ensin löydän jonkin idioottivarman reseptin, etten tuhlaa kamferia johonkin ihan floppiin yritelmään.

   Delete
  3. Noh, itse en pidä ruusuvedestä, joten en pidä rasgollasta ja muista tyypillisistä intialaisista makeisista, joihin sitä ängetään. Mutta intialaiset voisivat tykätä sellaisista leivoksista.

   Kamferiin en olekaan tutustunut.. mitä sillä tehdään?

   Delete